r
Nosalty Logó

Őszibarack golyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Varga Tiborné
Őszibarack golyók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 9526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 2382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    406.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7036.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2981 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1345.3 g
  • Cukor
    710 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1759 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 9526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához (1 adag)

  1. A puha zsírt, a tojássárgáját, és a cukrokat jól kikeverjük, majd 3 evőkanál lisztet, a sütőport, és a tejet is hozzáadjuk. Letakarva 1 órát pihentetjük.
  2. Ezután a többi liszttel jól összegyúrjuk. Nagyjából 80 diónyi gömböt formálunk belőle.
  3. Kizsírozott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi aljához nyomjuk, az alsó fele lapos legyen.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
  5. Még melegen (hidegen már nem lehet!) a tészta belsejét kiskéssel kikaparjuk. A kivájt tésztát rumos tejben kissé megáztatjuk, majd a puha margarinnal, a porcukorral, a kakaóval, rummal és a lekvárral összegyúrjuk.
  6. A tészták üregébe töltjük és összeillesztjük őket, hogy össze is ragadjanak.
  7. Ezután a barackokat (az aromákkal) egyenként színezzük, és kristálycukorba forgatjuk őket.
  8. Másnapra igazán megpuhul a tészta.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33060
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 01.

Ajánló

Másik fajta töltelékkel is készíthetjük. Ehhez 15 dkg darált dió, 15 dkg margarin, 25 dkg porcukor, fél dl rum, 3 evőkanál sárgabaracklekvár és a kikapart tészta kell. Mindkettő töltelék nagyon finom, de nálunk a kakaós jobban bejött.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Varga Tiborné 13 recept

Szintén kolléganőktől kaptam ezt a receptet. A lányom imádja festegetni a barackokat.

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez (2 adag)

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?