r
Nosalty Logó

Őszi savanyú saslik

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
l.kopona
Őszi savanyú saslik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1051 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4196 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1051 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272 g

Zsír

  • Összesen
    324.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5483.4 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3179 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1404.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 4196 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját vágjuk fel kb. 4 *4*3 cm-s darabokra.
  2. Külön, mozsárban őröljük meg a borsot és a mustármagot.
  3. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk fél karikákra.
  4. Adjuk hozzá az olajat, az ecetet és a fűszereket és a hagymát a felkockázott húshoz, majd keverjük jól össze.
  5. A fentiek alapján bepácolt húst egy tálban folpakkal lefedve hagyjuk állni a hűtőben legalább egy, de lehetőség szerint két napig.
  6. A megpácolódott húskockákat húzzuk grillpálcikákra, majd süssük meg grillrácson vagy kontaktgrillen.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 694
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Ajánló

Én faszénen és grillrácson sütöttem, ami nyilvánvalóan növeli az élményt. A fűszerek és ecet mennyiségét leginkább irányadónak adtam meg. Nyilván itt a személyes ízlésre és érzésre kell hagyatkozni. Ketchuppal mustárral és friss kenyérrel fogyasszuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Őszi savanyú saslik
l.kopona 2 recept

A nyáron hosszabb ideig nekem kellett kezelni a hordós savanyúságot, és az uborka hozzáadása után pár nappal mindig megkóstoltam, hogy meggyőződjek munkám eredményességéről. Igazából  annyira nem vagyok oda a savanyúságokért, de ez valahogy nagyon ízlett, és jólesett. Közben valahogy eszembe jutott, hogy azt az íz világot át lehetne vinni valamilyen ételre, mondjuk egy sült húsra. Pár éve találkoztam olyan fűszerkeverékkel, amiben volt szárított kaporlevél, és így gondoltam, hogy az ötlet nem olyan elrugaszkodott. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.