r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta Zita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oroszkrém torta Zita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    2196 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    1061 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 2587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát sütünk (én a legkisebb tortaformában készítettem, külön-külön sütöttem ki 3 lapot 2 tojással, és annak megfelelő hozzávalókkal számítva).
  2. A pudingport, a 4 dl tejet, a 2 ek cukrot, a vaníliás cukrot és az 1 tojássárgáját hagyományos módon megfőzzük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és összeforgatjuk a meleg pudinggal.
  4. A 3 dl tejszínt felverjük, és ennek a 2/3-át összeforgatjuk a pudingos masszával, majd a mazsolát is hozzákeverjük.
  5. Megkenjük a piskótalapokat úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is jusson a krémből.
  6. A díszítés a fantáziára van bízva, de a maradék tejszínhabot ehhez felhasználhatjuk.
  7. Tegyük hűtőbe minimum néhány órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 21375
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Barátnőmnek készítettem ezt a tortát a születésnapjára, óriási meglepetést okozva neki ezzel :) Isteni lágy, könnyű krémje van, talán ebben rejlik az egyszerű-és nagyszerűsége :) Házi tojással a legjobb a piskóta!!! Ha van rá mód, készítsük azzal ;)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek