r
Nosalty Logó

Öntött túróslepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Öntött túróslepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 380 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2278 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.2 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 380 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8341 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2810 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2278 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.6 g
  • Cink
    120 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, a citrom héját lereszeljük, a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A túrót a búzadarával, a cukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal jól összekeverjük.
  3. A túrós keveréket este készítjük el és reggelig a hűtőben hagyjuk állni.
  4. Reggel kemény habbá felverjük a tojások fehérjét és több részletben, kíméletesen elvegyítjük a túrós masszával.
  5. A tepsit kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és belesimítjuk a túrós keveréket. (20x37 centis tepsit használtam.)
  6. Előmelegített sütőben 180 C°-on kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 792
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 113796
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 20.

Ajánló

Citromos öntetet kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik volt kolléganőmtől származik a recept, amiben eredetileg nem szerepelt sütőpor. Tapasztalatom szerint a sütőporral lazább szerkezetű, finomabb lett a lepény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek