r
Nosalty Logó

Omlós kevert sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós kevert sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Összesen 764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Összesen 6114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Összesen 373 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 764 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    294.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.2 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1962 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 6114 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, csipet sót teszünk bele, majd a cukorral, tojással, és a fehérborral eldolgozzuk. Ha nedves, liszttel, ha keményebb, tejföllel javíthatunk rajta. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy legyen pereme a papírnak. Ennek segítségével majd kiemeljük a kész sütit.
  3. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük.
  4. Amíg sül, a keverthez a puha margarint a cukorral habosra keverjük, és a tojássárgákat beledolgozzuk. A citromhéjat is belereszeljük. Végül a sütőporos lisztet, és a habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
  5. Az elősütött tésztát a kikevert lekvárral megkenjük, majd a kevertet is rásimítjuk. Sütőbe visszatolva 15-18 percig sütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25183
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért készült, hogy ne mindig krémes süti legyen!

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek