Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler adrika konyhájából

Isler adrika konyhájából
Isler adrika konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencünk az isler, kiváló desszert a hétköznapokra (is). És tényleg olyan, mint a bolti. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és gyorsan összegyúrjuk. (Össze fog állni a tészta, még ha az elején úgy is néz ki, mintha nem akarna.)
  2. Minimum fél órára–egy órára hűtőben pihentetjük, majd kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  3. Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megtöltjük lekvárral, és kicsit hűtőbe rakjuk pihenni (akár egy éjszakára is).
  4. Vízgőz felett csokoládét olvasztunk (kevés olajt is rakhatunk bele), és kimártjuk benne az összetöltött islereket. Tetszés szerint díszíthetjük fehér/tejcsokoládéval vagy mandulaszeletekkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 901
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

adrika90

Mióta szakács: 2012.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isler, lekváros linzer, csokoládéba mártott isler, linzer

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

971
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
lekvár/ dzsem 5 ek