r
Nosalty Logó

Omlós duplacsokis keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Omlós duplacsokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 2740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 434 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és tovább keverjük.
  2. Mehet utána a tojás, majd újbóli keverés. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd gyorsan összegyúrjuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és fólián hosszú, rúd alakúra formázzuk.
  4. Hűtőbe tesszük 3 órára, majd kivesszük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a keksz közepe még kissé lágy, mikor kivesszük.
  5. Hagyjuk, míg langyosra hűl, és azonnal fogyasztjuk, vagy jól záródó dobozba tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 565
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 40797
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roppanós, omlós, és nagyon csokis - tökéletes nasi az uzsonnatáskába, vagy olvasáshoz, filmnézéshez!

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.