Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvetalp

Medvetalp
Medvetalp
36 perc / előkészület: 30 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elmaradhatatlan karácsonyi sütemény ez nálunk. Mindig nagy sikert aratok vele a vendégek és a családom körében. Népszerűségét az is mutatja, hogy idén már 1 kg dióból készítettem...
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Jó tanács:
Csak a szilikonos sütőpapíron lehet megsütni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót ledaráljuk, a mazsolát pedig kicsit összevágjuk.
  2. A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy edénybe öntjük, folyamatosan kevergetve felfőzzük. Nem szabad sokáig főzin, csak éppen, hogy egy kicsit kezdjen el a massza forrni. Utána a tűzről levesszük és belekeverjük a lisztet.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis halmokat rakunk, egymástól 2-3 cm távolságra.
  4. Előmelegített sütőben 5 -6 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle már kicsit barnulni kezd.
  5. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel könnyen leválaszthatjuk a sütőpapírról.
  6. Míg a kekszek hűlnek, a  mikróban megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük az olajat.
  7. A hideg kekszek közepére egy kevés csokoládét csorgatunk.


 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 44 080
elküldve: 5
receptkönyvben: 530
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-csokis keksz, diós-csokis tallér

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

argittay
argittay Tue, 2012-04-03 21:41

Kedves Vica!
A Medvetalp receptjébe első olvasásra beleszerettem. 2. olvasásra az a kérdésem, hogy 1 dkg liszt kell mindössze hozzá?
Lívia

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2011-12-26 11:07

Kedves Vica!

Köszi ezt a receptet, régóta kerestem az igazit.
Most is elkészítettem, másfél adagot, és a kicsiktől a nagyokig, mindenki vidáman falatozta.
Mi mazsola helyett áfonyát raktunk bele, mert azt mindenki szereti a családban.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak!

Szép napot: Skorpió

szgigi1
szgigi1 Sat, 2011-12-17 21:42

Szia! Én most készítettem el, de nekem nagyon lágy maradt és vékony lett a sütés után, nem is tudom normálisan megfogni, mert elhajlik. A széle pedig már elég barna. Ez mitől lehet? Amikor hozzáadtam az 1dkg lisztet, elég hígnak találtam a masszát, és még adtam hozzá egy keveset, de nem mertem sokat, mert nem tudom, hogy igazából milyen állagúnak kell lennie. Még több lisztet kellett volna adnom, hogy a végeredmény ne legyen ilyen lágy? A másik érdekesség, hogy némely korong lyukacsos, az mitől lehet? Egyébként az íze nagyon jó, és tényleg pikk-pakk elkészül, ezért is szeretném, ha sikerülne jól elkészítenem. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv, Ági

szgigi1
szgigi1 Sat, 2011-12-17 23:09

A tepsiben hagytam kb. 1 órán keresztül, és örömmel tapasztaltam, hogy megszilárdult :)

csevike
csevike Fri, 2011-11-25 21:05

Múlt héten egy cukrászdában ettünk ilyet és ma megsütöttem, isteni! Nekem 45 db lett belőle.

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2011-11-24 16:16

Jó kis recept! Már többször elkészítettem, nálunk is nagy siker volt mindig :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-03-09 20:00

Megkérdezhetném hogy ennyiből kb hány ilyen tallér (vagy minek is nevezzem őket) készíthető???? Mert egy versenyre selejtezek és arra gondoltam, ezt kipróbálom, de nem tudom, hogy hány lesz belőle.... csak azért kérdezem....

Előre is köszönöm a választ!

Vica
Vica / Vica Thu, 2010-08-26 21:08

Szia Gyöngyvirág!
Nem kell a halmokat lelapítani, szét fog folyni magától.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 16:47

Kedves Vica!

Amikor teáskanállal halmokat rakok a sütőpapírra nem kell kicsit lelapítani? Vagy magától szétfolyik ilyen szép formára mint a tiéd?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-08 12:07

hány fokon kell sütni és mijen sütéssel?(légkeverés vagy alsó fölső sütés?

nyevi70
nyevi70 Mon, 2009-12-21 22:29

Egy hete készítettem két adagnyit karácsonyra, de azt hiszem, holnap újból neki kell állnom, mert nem sok maradt belőle. Nagyon finom, köszönet a receptért.

867
cukor 15 dkg
dió 15 dkg
margarin 5 dkg
tej 1 dl
finomliszt 1 dkg
mazsola 10 dkg
narancshéj 1 teáskanál
tejcsokoládé 100 g
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek