r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű almás pite

Alexandra Békési
Teljes kiőrlésű almás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

887
Kalória
11.3g
Fehérje
120.7g
Szénhidrát
44.7g
Zsír
232.1g
Víz
197.5g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
54.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 887 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    928.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 3549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A teljes kiőrlésű lisztet mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd összegyúrjuk.
  2. Összegyúrást követően mehet frissentartó fóliába, ezt követően fél órán át hűtőben pihentetjük.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk. Beletesszük egy lábosba, majd hozzáadjuk a fahéjat és a nádcukrot, majd pár perc alatt puhára pároljuk. Ha kiengedte az alma a levét, hozzáadjuk a keményítőt és elkeverjük. Tűzhelyről már levesszük.
  2. Kivesszük a hűtőből a tésztát, és a háromnegyedét lisztezett deszkára tesszük és kinyújtjuk. Pitesütő formába tesszük, úgy hogy az oldalára is jusson. Felesleget levágjuk, villával megszurkáljuk és 200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a sütőből és az almaszószt beleöntjük a formába.
  3. Megmaradt tésztából 1 cm széles csíkokat vágunk és berácsozzuk. Tetejét felvert tojással bekenjük. Visszatesszük a pitét a sütőbe, és 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Ízlés szerint tetejét porcukorral díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...