Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olívaolaj fagyi

Olívaolaj fagyi
Olívaolaj fagyi
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatosan finom, krémes fagyi - gép nélkül is. Bővebb sztori a blogon.

hozzávalók / 6 adag

A fagyihoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A fagyihoz

  1. A tejet, a tejszínt, 4 ek cukrot és a sót egy kisebb lábasba öntjük, és közepes lángon megmelegítjük. Nem forraljuk!
  2. A tojássárgákat a cukorral egy tálba tesszük, és kézi habverővel fehéredésig keverjük.
  3. Egy evőkanálnyi meleg tejes keveréket a tojássárgához adunk, és elkeverjük, majd az egészet visszaöntjük a lábaskába, és közepes lángon, sűrűn megkeverve kb. 5-7 percig főzzük. Nem kell, hogy nagyon sűrű legyen!
  4. Egy nagyobb tálba jéghideg vizet eresztünk, beleteszünk egy kisebbet, és átöntjük bele a krémet (ami inkább folyékony, mint sűrű).
  5. Kevergetjük, ha egy kicsit hűlt, hozzáöntjük az olívaolajat.
  6. Ha eleget hűlt, betesszük egy dobozba, majd irány a mélyhűtő. Félóránként egyszer keverjünk rajta.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor a gombócok tetejére tehetünk egy pár csepp olívaolajat, és nagy szemű tengeri sót.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 022
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, gyümölcsfagyi, fagyikehely, karamellfagyi, parfé, sorbet, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

különleges fagylalt, olívás fagyi

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sun, 2018-08-05 08:11

Kedves Nóra!

Hihetetlenül izgalmas ez a recept, ki fogom próbálni.

Nem szoktam házi fagyit készíteni, ezért az a kérdésem, hogy a végén kb. hány alkalommal kell megkeverni? Azt írod, hogy félóránként egyszer keverjünk rajta, de meddig kell kb. ezt a kevergetést végezni?

Valamint még a só mérete is érdekelne, mivel nagy szemű sót javasolsz: ezek szerint a legvégre egyben marad a só a fagyiban a melegítés, főzés ellenére is? Mekkora méretű sót használtál, mit jelent a nagy szemű?

Üdv: Edina

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2014-08-10 19:15

Szia Fehérke,

Nem, nem lesz tőle nagyon sós. :) Az alap krém teljesen semleges ízű, egy kicsit talán édeskés, de annyira semmi esetre sem, mint egy átlag fagyi. A belekevert olívaolaj teszi nagyon érdekessé - ezt az ízt pár szem só csak kiemeli. :) Nem kell rá sok - és nem is kötelező - de szerintem fényévekkel jobb azzal a pár szem szóval.
Természetesen az extra olíva a gombócra sem kötelező, és kevesebb, mint ami a képen van - csak nekem tetszett, ahogy így csurog.
Próbáld ki bátran, kóstold meg először só nélkül, majd egy pici sóval - meglátod, nagyon jó!
Szép napot!
Üdvözlettel,
Nóra

fehérke37
fehérke37 Mon, 2014-08-11 14:04

Kedves Nóra,köszönöm hogy gyors,és főként hogy ilyen részletes voltál
Úgy tartom illendőnek,hogy én is megírjam mit gondolok a dologról
Nem vagyok kísérletező típus a konyhában,a jól bevált ízeket,a könnyen egyszerűen
elkészíthető ennivalókat részesítem előnyben
Egy fagylalttól elvárom hogy legyen édes,és legyen határozott íze
Ha már otthoni készítésre adom a fejem,akkor legyen olcsóbb mint a bolti
Az általad adott fagyi paraméterei pont az ellenkezői az imént felsoroltaknak
Sajnálom ha maradinak tartasz,de így a 80 felé közeledve már lehet az ember maradi,habár ez általában nem jellemző rám

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-08-11 18:51

Kedves Fehérke,

Semmi gond, egyáltalán nem tartalak maradinak, még akkor se tennék ilyet, ha csak húsz lennél. :) Ez ízlés kérdése, nekem is van rengeteg olyan íz, amit nem modernizálnék, mert szerintem úgy jó, ahogy van. :)
Ez a fagyi valóban nem egy megszokott darab, ritkán, és általában drága helyeken lehet beszerezni - gondoltam, aki hozzám hasonlóan megszerette, az hátha el akarja készíteni otthon is. :)
További szép napot és jó egészséget kívánok,
Üdvözlettel,
Nóra

fehérke37
fehérke37 Mon, 2014-08-11 19:11

Köszönöm a jókívánságaidat Kedves Nóra,én pedig kívánom:másoknál legyen nagyobb
sikere ennek a különlegességnek

268
tej 4 dl
habtejszín 1 dl
cukor 6 ek
0.5 kávéskanál
olívaolaj 0.7 dl
tojássárgája 4 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint