Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos diófagyi

Rumos diófagyi
Rumos diófagyi
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rákaptunk a fagyi készítésre a fagyigépnek köszönhetően, ez az egyik kedvencünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyigép tálcáját 24 órával a készítés előtt betesszük a mélyhűtőben.
  2. A darált dió felét 2 ek. cukorral karamellizáljuk, majd vigyázva felöntjük a rumaromás tejjel, és addig kevergetjük, míg fel nem olvad a karamell.
  3. A tejszínt 1 ek. cukorral felverjük, de ne legyen túl kemény és túl lágy sem a hab.
  4. A karamellás diós tejet kihűtjük, és utána adjuk hozzá a habtejszínt és a maradék diót, majd óvatosan összekeverjük, míg egynemű nem lesz, ekkor betesszük a hűtőbe, és teljesen kihűtjük az egészet.
  5. A krémet 4 órával a gépes kevergetés előtt készítjük el, és a hűtőben pihentetjük, amíg a gépbe nem kerül, 30-40 percre. Fogyasztás előtt még kicsit visszarakjuk a mélyhűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 300
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: sorbet, fagyitorta, fagyikehely, vaníliafagyi, parfé, karamellfagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

fagyi, diós-rumos fagyi, diófagyi rumosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

326
dió 7.5 dkg
cukor 3 ek
habtejszín 2 dl
tej 2 dl
rumaroma 10 csepp