Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlpörkölt babáknak

Nyúlpörkölt babáknak
Nyúlpörkölt babáknak
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyúlhús nagyon jó a babáknak, mert sok fehérjét és vasat tartalmaz. Sajnos nekem nem sikerült szépen lefiléznem, ez volt az első alkalom a nyúlcombbal való közelebbi ismerekedésnek. :)

Aki ügyesebb nálam, biztos le tudja filézni, és nem kell a csontokkal bajlódnia. :)

Én paradicsompürét használtam.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Burgonyával, főzelékkel, tésztával, rizzsel adható a babáknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat filézzük, amit nem tudunk leszedni, hagyjuk a csonton. Mossuk meg.
  2. Apróra vágott hagymát olajon dinszteljünk, adjuk hozzá az aprított paprikát, paradicsomot. Amennyiben paradicsomot teszünk és nem pürét, a héját távolítsuk el. Pirítsuk kicsit, majd a tűzről levéve kevés pirospaprikával szórjuk meg, öntsük fel 2 dl vízzel.
  3. Tegyük bele a húst és a csontokat, sózzuk meg kissé, fedő alatt főzzük puhára. Ha kell, pótoljunk még alá vizet, hígabbnak kell lennie a turmixolás miatt.
  4. Ha elkészült és kihűlt, a csontokról szedjük le a maradék húst, ügyelve, hogy csontszilánk ne kerüljön bele.
  5. Leturmixoljuk, és kis adagokban fagyasztható is. (12 baba adag lesz belőle.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 489
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolacska

Mióta szakács: 2012.05.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Paprikás nyúl, nyúlpaprikás, pörkölt babáknak

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kisgyurkáné Évi
Kisgyurkáné Évi Mon, 2012-07-02 20:35

Nem értem miért kell egy recept kapcsán személyeskedni(Randika és a hozzá hasonló "jóindulatú" hozzászólók). Nem azért töltenek fel ide recepteket, hogy aztán primitiv hozzászólásokat olvassanak. Mellékesen csak annyit jegyeznék meg, hogy ha semmit nem kóstoltatunk meg a gyermekünkkel amit mi nem szeretünk, akkor esélyt sem adunk neki, hogy szeresse és megegye.
Szerintem a recept nagyon jó, akárcsak a többi. Továbbra is várom a finomságokat. :)

Randika
Randika / Randika Sun, 2012-07-01 15:38

a gyereknek odaadod, te meg nem eszed meg??ez jó..... , miért nem eszed hamár annyira egészséges??? szegény nyuszi.....

Lolacska
Lolacska / Lolacska Sun, 2012-07-01 19:48

Kedves Randika, a negatìvizmusodat kérlek éld ki valahol máshol... Én a sóskát, spenótot, halat sem eszem meg, mert nem szeretem. Ettől még a gyerekem szereti. De természetesen neked ehhez nincs közöd.

kitike
Kitike / kitike Sat, 2012-06-30 13:27

Nagyon jó! Kerül néha az asztalunkra nyúlhús, de nagyon nehezen fogy, mert "látható a nyúl formája". Valahogy nehezen esszük meg a szeretgetett kis állatokat, de muszáj, mert nagyon szaporodnak :) mennyire érezhető ki a nyúl íze? (Ne kövezzetek meg a kínlódásomért, ha rajtam múlna, nem ennénk.)

Lolacska
Lolacska / Lolacska Sat, 2012-06-30 20:21

Ebből szerintem egyáltalán nem érződik, bár teljesen őszinte leszek: ezt a gyereknek készítettem, csak épp megnyaltam... tőlem is távol áll sajnos. Viszont nagyon egészséges!

59
nyúlcomb 40 dkg
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
1 csipet
fűszerpaprika 1 csipet
napraforgó olaj 1 ek