r
Nosalty Logó

Vörösboros nyúlpörkölt

Edit
Vörösboros nyúlpörkölt
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

662
Kalória
52.1g
Fehérje
13.4g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
415.8g
Víz
166.3g
Koleszterin
3.2g
Rost
6.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    415.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1663.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 2641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    231 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A nyulat jól megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. 2 hagymát apró kockára vágunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikával megszórjuk.
  3. Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a nyulat, majd fehéredésig pirítjuk, sózzuk, és felöntjük pici vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, és néha, ha kell, pótoljuk a vizet.
  4. Amikor már majdnem puha a hús, belevágjuk a paprikát, paradicsomot és a megmaradt hagymát /karikára vágva/, ráöntjük a vörösbort, őrölt borsot, és addig főzzük, míg a paprika és a hagyma meg nem puhul. Arra vigyázzunk, hogy víz ne maradjon rajta.
  5. Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

 Mindenféle formában szeretjük a nyulat. Egy egyszerű pörkölt, de mégis különleges a bor miatt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Jó hír: Magyarkedvenc alapanyag árát csökkenti tartósan a Lidl

A Lidl nem csak az árréstopos termékek árát csökkentette. Úgy néz ki, most a magyarok kedvenc "zöldsége" került terítékre náluk: több mint 20 féle paradicsom lett olcsóbb a mai naptól kezdve átlagosan 8 százalékkal, de olyan is van, amit 21 százalékkal olcsóbban tudunk megvenni.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...