r
Nosalty Logó

Nyers káposztasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Nyers káposztasaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 26 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3062.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    690 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3951 micro
Összesen 483 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyra gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy tálba tesszük, és egy kicsi sót rakunk rá.
  2. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. Ha a káposzta levet engedett, kinyomkodjuk, és egy fazékba rakjuk a hagymával együtt, majd megszórjuk köménnyel.
  3. Egy edényben felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, a cukrot, a babérlevelet. Ízlés szerinti ecetet öntünk bele.
  4. A forró saláta ecetet a káposztára öntjük. Lefedjük, és megvárjuk, míg kihűl.
  5. Nem árt neki, ha egy éjszakára a hűtőben pihen.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 90844
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Nyers káposztasaláta
Lizinka_ 598 recept

Nagyon szeretjük a káposztasalátát. Nekem sohasem sikerült jól elkészíteni. Jó pár évvel ezelőtt egy turista összejövetelen, egy kedves idős bácsi az én kedvemért káposztasalátát készített, és elárulta a tökéletes módszert. Azóta ezt "alkalmazom".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.