r
Nosalty Logó

Nyers gombasaláta garnélával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Nyers gombasaláta garnélával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5226.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az öntethez tegyük az olívaolajba a citrom levét, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszert.
  2. A gombát vágjuk vékony szeletekre, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tisztított garnélarákokat kevés olajon 1-2 percig serpenyőben pároljuk, amíg ki nem fehéredik.
  4. Adjuk hozzá a rákhoz a gombát és öntsük le az öntettel.
  5. Frissen, pirítós kenyérrel fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 673
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyers gombasaláta garnélával
Gombagasztro 357 recept

A csiperkegombát nyersen is lehet fogyasztani, íme itt egy szupergyors, de különleges recept, amelyben ki is tudjuk próbálni, milyen finom nyersen! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek