r
Nosalty Logó

Baracklekváros derelye

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Baracklekváros derelye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 2% Zsír

derelye

morzsa

Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 2% Zsír

derelye

morzsa

Összesen 3772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 2% Zsír

derelye

morzsa

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 754 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1048 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    782.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 3772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

derelye

morzsa

Elkészítés

derelye

  1. Először is kb. 10 dkg zsemlemorzsát 1-2 evőkanál olajon világos barnára pirítunk. Nekem most nem volt zsemlemorzsám, ezért grízt készítettem pont úgy, mint a grízes tésztához készítjük, s ezzel szórtam meg a derelyéket, amikor megfőttek. Így is finom volt…
  2. A krumplit megfőzzük, majd krumplinyomón összetörjük. (De ha van maradék főtt krumplink, azt is felhasználhatjuk, de előbb kicsit melegítsük meg.) Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a többi hozzávalót, s tésztát gyúrunk belőle. Ha esetleg ragad, még tehetünk hozzá kis lisztet.
  3. A nyújtódeszkát megszórjuk liszttel, s ráhelyezzük a tésztát, ezt is megszórjuk liszttel, valamint kicsit a nyújtófát is, s kinyújtjuk kb. 2-3 mm-esre.
  4. A tészta egyik felére 8-10 cm-enként teáskanál segítségével lekvárokat rakunk, a tészta másik felét pedig üresen hagyjuk. Ezután a lekvárok közti részt ecset segítségével bevizezzük kicsit, hogy majd ha ráhatjuk a tészta másik felét, jól ráragadjon. Miután ezzel végeztünk, ráhajtjuk a tészta másik felét, s a lekvárkupacok közti részt ujjunkkal jól lenyomkodjuk, majd pedig derelyevágó segítségével felkockázzuk a derelyéket.
  5. Közben feltettünk enyhén sós vizet forralni. Ha felforrt a víz, belerakunk egyszerre kb. 8-10 db derelyét. 10 perc alatt megfő, feljön a víz tetejére, akkor kivesszük, lecsöpögtetjük.
  6. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába (én most grízbe), majd berakjuk főni a következő adag derelyét. Ha mind elkészült, akkor tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 6288
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Ajánló

Mi a tányérban fahéjjal és porcukorral megszórva esszük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt főtt krumplim előző napról, s így gyorsan elkészítettem a derelyét, ami egyébként is kedvencünk.

Hozzávalók

derelye

morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...