Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellakrémes torta

Nutellakrémes torta
Nutellakrémes torta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagypapám születésnapjára készítettem, szerintem érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát sütünk. Miután kisült és kihűlt, három lapra vágjuk.
  2. A tej felét feltesszük főni, amibe a vaníliás cukrot feloldjuk. A másik felében feloldjuk a pudingport és a tejjel felforraljuk, majd készre főzzük. Hűlni hagyjuk.
  3. A hűtőben lehűtött tejszínt felverjük, kevés cukrot adhatunk hozzá. Ehhez keverjük a nutellát, végül a pudingot.
  4. A tortát megtöltjük a krémmel, majd díszítjük és legvégül kerülnek rá a Bonbonetti rudacskák.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 610
elküldve: 18
receptkönyvben: 396
elkészítve: 23/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás torta, tejszínes-mogyorókrémes torta, mogyorókrémes torta bonbonettivel díszítve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eelin
eelin Thu, 2013-05-30 15:42

Szia!
Nekem az lenne a kérdésem,hogy a puding csomagolás hátoldalán 1 csomaghoz 0,5l tejet írnak a receptben pedig 1 csomaghoz 3dl tej van írva. Nem lesz kevés a 3dl? Pont ettől nem lesz folyós a krém?

radrozsa
radrozsa Tue, 2012-11-06 08:29

Ne haragudj, nem értem. Mit csinálsz a díszítésnél a tejjel? Vagy csak elírás? Nekem ez így zavaros, kissé... Pedig szívesen sütném a lányom szülinapjára a hétvégén, mert imádja a nutellát....

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2012-11-06 18:25

Szia!
3 dl tej van írva a receptben. Kiméred a tejet,és felrakod főni. Na itt a bibi ami szerintem annyira nem is bonyolult. Én nem az egész tejet (3dl) szoktam mindjárt feltenni, hanem amiben kimérem mérőedényben a tejet,na abba hagyok egy keveset kb. felét és abban keverem ki a pudingport csomómentesen és öntöm a tűzre feltetthez. Így nekem soha sem maradt még csomós a puding.
Na a tej része megoldva. Még 2 kanál cukor és 1 csomag van. cukor megy a pudingba.
Ha kész hűlni kell hagyni.
Addig felvered a tejszínt amit eddig hűtőben tartottál. Ha kész belekanalazod a Nutellát a tejszínbe.
Ezután már csak a puding és nutellás tejszín összekeverése van hátra. Mindig a pudingot kevered a tejszínhez kanalanként.
Én végigolvastam a receptet nem találtam a díszítésnél semmit a tejjel kapcsolatban. Ha v.mit még nem értenél írj nyugodtan. Lehet hogy én írtam nyakatekerten.

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-03-22 12:57

Én a muffintésztába is mindig teszek egy csomag vaníliás pudingport, és ott se probléma, hogy mennyi tej kerül hozzá, mert hidegen keverem el. Szerintem részletesen leírtad, nem hinném, hogy ezek után el lehetne rontani. Ja, és köszi a receptet!

csokiskex
csokiskex Thu, 2012-08-09 18:33

Szia!
Gáz van, mert a szülinapi nutella torta krémje folyós lett, pedig követtük az utasítást és mindjárt jön az ünnepelt :(

Ginaa
Ginaa Fri, 2012-07-13 18:15

Nem értem hogy mi lesz a vaníliás tejjel míg a tej másik feléből pudingot csinálunk? Azt is öntsük a pudinghoz? Vagy az ugyanaz a tej?

Birgitta
Birgitta Wed, 2012-06-27 19:23

Szia!
Tesóm ballagására csináltam meg, bár a tejszínnel nem tudtam mit csinálni a díszítésnél, elbénáztam... Sajnos még enni sem tudtam belőle, a sok kaja miatt nem fért már senkibe se, de Nagyimék azt mondták finom és most Névnapra rendelték meg. :)

Nagyon köszi!!!!

katamolly
katamolly Thu, 2012-04-12 13:49

Szia!
Megkérdezhetem, mekkora tortaformában sütötted? Nagyon jól néz ki, április végén lesz a férjem szülinapja és imádja a Nutellát... és ez a torta nagyon megtetszett, nem is nehéz megcsinálni!Majd leírom, hogyan sikerült!

kadara
kadara / kadara Thu, 2012-03-15 17:06

Szia! Kedvet csináltál ehhez a tortához, de nekem nem egyértelmű a hozzávalók leírása. A tej és a tejszín akkor a krémhez kell, nem? Mert te a díszítéshez írtad... Javítod?

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Thu, 2012-03-15 18:49

Üdv Kadara!
Igen a puding amikor elkészült a 3 dl tejjel,és kihűlt, keverd bele kanalanként a mogyorókrémet,akkor mehet bele a felvert tejszínhab ami 2dl.
A díszítéshez még külön elhasználtam 0,5l-t.

beni94nk
beni94nk Thu, 2017-08-24 17:36

Hát hallod, miért nem tudod úgy leírni ezt a tetves receptet, ahogy van? Most lett kuka négy ek nutella, mert ugye a receptnél fönt a fél liter habtejszínt írod... Vagy fogalomzavarban élsz, és nem tudod, hogy mi micsoda és mit hova teszel??? Ezt a receptet senkinek sem ajánlom, illetve annyit üzennék még NEKED, hogy akkor tegyél fel a netre receptet, ha meg tudod fogalmazni elsőre, és nem hosszú kommentelések során derül fény a valódi receptre!!!

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Fri, 2017-08-25 09:07

Kedves beni94nk!

Szeretnénk megkérni, hogy nem tetszésedet kulturált(abb) formában fejezd ki. A recept hozzávalói sajnos szerkesztői hiba folytán összekavarodtak, most korrigáltuk az alapanyagokat és a hozzájuk tartozó mennyiséget.
Üdvözlettel.

Szalánczi Anna
Nosalty

beni94nk
beni94nk Fri, 2017-08-25 14:27

Tisztelt Szalánczi Anna/Nosalty!

Még épp időben, elvégre csak 2012 óta olvasható a recept és a komment is... Ez nem szerkesztői hiba, hanem hozzá nem értés...
Ez volt a kulturáltabb forma, ugyanis (1) Egy receptoldalnak ellenőriznie kéne, hogy ki mit hogyan tölt fel... (2) A recept feltöltőjének meg tisztában kéne lennie a fogalmakkal és a munkafolyamatokkal, ugyanis itt mást ír a "hivatalos recept", mint amit a kedves feltöltő kommentelt - nem mindegy, hogy melyik alapanyagot mibe keverem bele, de ezt pont egy receptoldalnak kell ecsetelnem? Fent ez olvasható: "A hűtőben lehűtött tejszínt felverjük, kevés cukrot adhatunk hozzá. Ehhez keverjük a nutellát, végül a pudingot." ... Utána pedig ezt van képe kommentelni: "...a puding amikor elkészült a 3 dl tejjel,és kihűlt, keverd bele kanalanként a mogyorókrémet,akkor mehet bele a felvert tejszínhab ami 2dl." Na most akkor mi a további probléma? Ez utóbbi inkább hangzik reálisnak, de sok furcsa receptet kipróbáltam már, működtek, gondoltam ez is fog, de hát ha mást ír, akkor mit tegyek? Ez az én hibám??? Még az a nagy szerencse, hogy egy kisebb agyvérzés után sikerült feljavítom ezt a kotyvalékot úgy, hogy lisztes vajkrémbe (fél liter tejet felfőzök 3-4 ek liszttel (puding állagúra), kihűtöm, majd 25 dkg margarint és 25 dkg p.cukrot kihabosítok, ebbe beledolgozom a kihűtött lisztes tejet) belekevertem, így már tortára kenhető állaga lett.
Lehet azzal is jönni, hogy a kommenteket is végig kéne olvasni, de ha felkeresek egy receptoldalt, akkor én RECEPTET szeretnék olvasni, nem pedig az azt korrigáló, kiegészítő és meghazudtoló kommenteket!

Minden további üdvözletem
beni94nk

UI: Csak azért regisztráltam, hogy hozzá tudjak szólni ehhez a "recepthez", ha viszont stílusom nem megfelelő az oldal színvonalához, nem veszem sértésnek a letiltást... Szép napot!

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Fri, 2017-08-25 15:05

Kedves beni94nk!

Valószínűleg az volt a gond, hogy 5 dl tejszín szerepelt a krém hozzávalóinál, nem pedig az, hogy a nutellát először a felvert tejszínbe keverte. Az eredeti receptben ugyanis 2 dl tejszín volt feltüntetve a krémnél, azonban néhány évvel ezelőtt minden recept hozzávalóját átsoroltuk egy "kötött" alapanyag-adatbázis szerint, és ekkor történt az elírás: egyik szerkesztőnk rosszul gépelte be a habtejszín mennyiségét. Így teljes mértékben minket terhel a hiba, nem pedig a szakácsot.
Reméljük, a bosszúságon kívül azért kellemes perceket is sikerül eltöltenie oldalunkon.
Üdvözlettel:

Szalánczi Anna
Nosalty

752
tojás 8 db
finomliszt 8 púpozott ek
cukor 8 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
nutella 4 ek
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
roletti 8 db
növényi tejszín 5 dl