Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával töltött pulykamell

Aszalt szilvával töltött pulykamell
Aszalt szilvával töltött pulykamell
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sós és édes, vagy a hús és gyümölcs klasszikus párosítása ez a sült, ami az ízén túl látványnak is kiváló.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vajas tört krumplival és/vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatjuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojással és az őrölt szerecsendióval.
  2. A pulykamellet úgy szeleteljük, hogy 2 db 2 tenyérnyi, téglalap alakú, 0,5-1 cm-es lapot kapjunk. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótoljuk úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy nagyobb darab alufólián elhelyezünk 4-5 bacon szalonnát, rárakjuk a húst, a közepén egy sávban rákenjük a sajtos massza felét.
  4. Leöntjük a szilváról a bort, majd a szilva felét a sajtos massza közepére halmozzuk.
  5. Ezután felhajtjuk a hús egyik felét, majd ráhajtjuk a másik felét. Ugyanezt tesszük a bacon szalonnával, végül felhajtjuk az alufóliát, középen végig elhajtjuk, a végeit elcsavarjuk.
  6. Összeállítjuk a másik adagot, és egy tepsiben, 190 fokon 60 percig sütjük. Ha elkészült kivesszük a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeleteljük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 78 902
elküldve: 14
receptkönyvben: 185
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszalt szilvás tekercs, vörösboros aszalt szilvás pulykamell tekercs, baconba tekert aszalt szilvás pulykatekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

614
pulykamell 1 kg
bacon 10 szelet
sajt 15 dkg
aszalt szilva 30 dkg
vörösbor 1 dl
tojás 1 db
szerecsendió 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint