r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Aszalt szilvával töltött pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3640 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 607 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7812.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3008 mg
  • Nátrium
    2746 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3640 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatjuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojással és az őrölt szerecsendióval.
  2. A pulykamellet úgy szeleteljük, hogy 2 db 2 tenyérnyi, téglalap alakú, 0,5-1 cm-es lapot kapjunk. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótoljuk úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy nagyobb darab alufólián elhelyezünk 4-5 bacon szalonnát, rárakjuk a húst, a közepén egy sávban rákenjük a sajtos massza felét.
  4. Leöntjük a szilváról a bort, majd a szilva felét a sajtos massza közepére halmozzuk.
  5. Ezután felhajtjuk a hús egyik felét, majd ráhajtjuk a másik felét. Ugyanezt tesszük a bacon szalonnával, végül felhajtjuk az alufóliát, középen végig elhajtjuk, a végeit elcsavarjuk.
  6. Összeállítjuk a másik adagot, és egy tepsiben, 190 fokon 60 percig sütjük. Ha elkészült kivesszük a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 112716
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Ajánló

Vajas tört krumplival és/vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával töltött pulykamell
Ligeti Károly 129 recept

A sós és édes, vagy a hús és gyümölcs klasszikus párosítása ez a sült, ami az ízén túl látványnak is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek