r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta Nora konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás sajttorta Nora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 5695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    390.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2521.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 5695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A zabfalatokat törjük morzsává, és keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd nyomkodjuk bele a tortaformába.180 °C-on 10 percig süssük elő. A mascarpone-thabverővel verjük3percig, utána adjuk hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  2. A sajtkrém közepébe formázzunk egy mélyedést, és üssük bele egyenként a tojásokat, majd keverjük kicsit robotgéppel, utána forgassuk bele lapáttal.
  3. A torta alját képező kekszre öntsük rá a sajtkrémet.
  4. A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész a krém, tetejét pöttyözzük be vele, és húzzuk el fogpiszkálóval, hogy márványos mintát kapjunk.
  5. Forraljunk vizet, majd öntsük egy nagyobb tepsibe, és helyezzük bele a tortát.
  6. Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, fél óra után a tetejét takarjuk lealufóliával, és így süssük tovább.
  7. Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  8. A maradék málnával leöntve fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6340
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőm szülinapjára készítettem ezt a sajttortát. Amikor először hallottam sajttortáról, nem is tudtam, mit higgyek, de megkóstoltam, és a kezdeti bizonytalanságom teljesen elillant! A sajt nem csak sós lehet, bizony! Én mascarponé-val készítettem, de persze más krémsajttal is lehet, ami nem sós!

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?