r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta Nora konyhájából

NS
Málnás sajttorta Nora konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

474
Kalória
7.3g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
32.5g
Zsír
15.5g
Víz
57.6g
Koleszterin
1.7g
Rost
28.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 5695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tortaalaphoz

A sajtkrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    390.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2521.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 5695 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A zabfalatokat törjük morzsává, és keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd nyomkodjuk bele a tortaformába.180 °C-on 10 percig süssük elő. A mascarpone-thabverővel verjük3percig, utána adjuk hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  2. A sajtkrém közepébe formázzunk egy mélyedést, és üssük bele egyenként a tojásokat, majd keverjük kicsit robotgéppel, utána forgassuk bele lapáttal.
  3. A torta alját képező kekszre öntsük rá a sajtkrémet.
  4. A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész a krém, tetejét pöttyözzük be vele, és húzzuk el fogpiszkálóval, hogy márványos mintát kapjunk.
  5. Forraljunk vizet, majd öntsük egy nagyobb tepsibe, és helyezzük bele a tortát.
  6. Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, fél óra után a tetejét takarjuk lealufóliával, és így süssük tovább.
  7. Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  8. A maradék málnával leöntve fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 26

Egy barátnőm szülinapjára készítettem ezt a sajttortát. Amikor először hallottam sajttortáról, nem is tudtam, mit higgyek, de megkóstoltam, és a kezdeti bizonytalanságom teljesen elillant! A sajt nem csak sós lehet, bizony! Én mascarponé-val készítettem, de persze más krémsajttal is lehet, ami nem sós!

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...