Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nektarinbefőtt különböző ízesítéssel

Nektarinbefőtt különböző ízesítéssel
Nektarinbefőtt különböző ízesítéssel
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem nektarint, és gondoltam, kísérletezgetek egy kicsit az ízekkel. Így a már ismert-használt fűszereken kívül a muffinhoz való és a puncshoz való fűszerkeveréket is "bevetettem".

A receptben úgy írtam, hogy a nektarin héját meghámozzuk. Az az igazság, hogy én nem mindet hámoztam meg.  Tudom az a szokás, hogy hámozunk, de hallottam már, hogy nem muszáj. Így nekem tetszett ez a módszer, mert kevesebb munka van vele. Aztán majd a kóstolásnál kiderül. Ha nem válik be, jövőre hámozok rendületlenül.

Tettem el 2 üveg nektarint rumos-fűszeres sziruppal is, ugyanis a szilvának kicsit több szirupot sikerült készítenem, és nem akartam, hogy pocsékba menjen. Ugyanúgy tettem üvegbe, mint ezeket, csak víz helyett a sziruppal öntöttem fel. Ezek nem szerepelnek a képen.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a nektarint és a különleges ízeket, fűszerezést.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket és a tetőket elmossuk, fertőtlenítjük.
  2. A nektarint alaposan megmossuk, magját kivesszük, meghámozzuk, és a nektarin nagyságától függően félbe vagy negyedekbe vágjuk.
  3. A darabolt nektarint magházzal lefele az üvegbe tesszük, jól megtömjük, rászórjuk a cukrot és a választott fűszert. Cukrot a hagyományos méretű üvegbe 2 evőkanállal, a nagyobba 3 evőkanállal és az ún. szószos üvegekbe 1-2 evőkanállal tegyünk, ízlés szerint. Persze lehet csak cukros is, fűszer nélkül.
  4. Az üvegeket felöntjük vízzel, és rátesszük a tetőt, jól rácsavarjuk.
  5. Egy fazekat előkészítünk a dunsztolásra, beletesszük az üvegeket, felöntjük vízzel. A víz az üvegek 3/4-ig érjen. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni, majd ha gyöngyözik a víz az üvegekben is, fedőt teszünk rá. Innen számolva 30 percig lassan főzzük.
  6. Ha letelt az idő, lezárjuk a tüzet, és a fazékban hagyjuk kihűlni.
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: télire, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

barackbefőtt, fűszeres barackbefőtt, fűszeres nektarin befőtt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

186
nektarin 3.5 kg
cukor 12 ek
szegfűszeg 3 db
fahéjrúd 1 db
narancshéj 1 kk
citromhéj 1 kk
puncs fűszerkeverék 1 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál