r
Nosalty Logó

Őszibarackbefőtt Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Őszibarackbefőtt Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

3 normál üveghez való mennyiség

Összesen 250 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

3 normál üveghez való mennyiség

Összesen 1000 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír

3 normál üveghez való mennyiség

Összesen 48 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    322 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 250 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3110 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 1000 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

3 normál üveghez való mennyiség

Elkészítés

3 normál üveghez való mennyiség

  1. Az üvegeket és a kupakokat NAGYON alaposan elmossuk. Ecetes vízben öblítjük, száradni hagyjuk. A kupakokat néhány percig forraljuk, és száradni hagyjuk.
  2. A gyümölcsöket megtisztítás után félbe v. negyedbe vágva, magházzal lefelé beletesszük a tiszta, száraz üvegbe. Jól megtömjük! 2 ek cukrot és ízlés szerinti vaníliás cukrot hintünk rá.
  3. Hideg vízzel felöntjük az üvegeket, teljesen legyen tele! Rátesszük a kupakot, és nagyon jól rácsavarjuk.
  4. Egy akkora fazékba sorakoztatjuk az üvegeket, amibe belefér az összes. (Van, aki tesz a fazék aljába és az üvegek köré újságpapírt.)
  5. A fazekat feltöltjük vízzel úgy, hogy az üvegeknek 3/4-éig érjen a víz.
  6. Felforraljuk addig, amíg az üvegekben gyöngyözni kezd a víz. A fazékra rátesszük a fedőt, és 20 percig főzzük.
  7. Ha letelt az idő, lezárjuk a gázt (vagy ki mit használ), és hagyjuk, hogy kihűljön.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23719
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 25.

Ajánló

Ha gyorsan szeretnénk egyszerűen befőttet eltenni.

Receptkategóriák

Olcsó őszibarackot találtam az üzletben, de csak 2 kg volt már. Befőttem nem maradt már tavalyról, így gondoltam, itt az idő a befőzés elkezdéséhez. Semmi újdonságot nem tudok ennél a technikánál megemlíteni, mert mint olvastam több helyen, nagyanyáink is  használták már. Az volt a lényeg, hogy ne kelljen bele tartósító, és ne legyen benne sok cukor, de azért kicsike leve is legyen, a nagy melegben ne kelljen a forró lével bajlódni, stb. Hasonló receptet itt is találtam, de mégsem ugyanaz, ezért osztom meg itt. A gondolatébresztőt a Vendéglő az Ínyenc Bloggerhez blogban találtam. Köszönet érte.

Hozzávalók

3 normál üveghez való mennyiség

Címlapról ajánljuk

További cikkek