Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négysajtos penne

Négysajtos penne
Négysajtos penne
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másfajta sajtokból is készíthetjük, a lényeg, hogy legyen köztük markánsabb ízű sajt is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

További receptek itt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat egy lábasban. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a húslével.
  2. Reszeljük bele a sajtokat, olvasszuk el benne.
  3. Tegyük hozzá a tejszínt, borsozzuk. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemzöldjével.
  4. A tésztát hozzáadhatjuk a mártáshoz a lábasban, forgassuk össze, vagy helyezzük a tésztát a tányérra, és vonjuk be a sajtmártással.
  5. Félkemény reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Mellé saláta illik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 37 198
elküldve: 5
receptkönyvben: 171
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

márványsajtos-kecskesajtos penne, nagyon sajtos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Fri, 2012-07-27 12:19

Igazán fincsi lett, köszönöm!!!
A sajtokat máshogy variáltam (ami volt otthon: trappista, medvesajt, feta és füstöltsajt).

882
füstölt sajt 5 dkg
kéksajt 5 dkg
kecskesajt 5 dkg
sajt 5 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 4 gerezd
szárnyas alaplé 3 dl
főzőtejszín 1 dl
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
penne 60 dkg