Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr szelet körettel

Natúr szelet körettel
Natúr szelet körettel
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna mutatósan tálalni a húst, így alakult ki a recept. Meg persze a zöldségek kiadósabbá is tették az adagokat :). Arról nem is beszélve, hogy a férjem igazi húsevő, zőldségfélét csak akkor eszik, ha azok jól néznek ki a tányéron.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

A zöldborsóhoz és a kukoricához tehetünk még párolt sárgarépát is, az még színesebbé teszi az ételt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst ujjnyi vastagságúra szeleteljük. Kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Míg megtisztítjuk a hagymát és a burgunyát, addig a húst hagyjuk pihenni.
  2. A burgonyát és a hagymát uborkagyalun 4-5 mm-s szeletekre vágjuk.
  3. A hagymát lisztben megforgatjuk, és kevés forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. A burgonyaszeleteket bő olajban megsütjük.
  5. Vajon megpároljuk a borsót és a kukoricát, ételízesítővel fűszerezzük.
  6. Végül abban a serpenyőben, amelyikben a hagymát készítettük, megsütjük a húsokat.
  7. Pár percig sütjük, vigyázzunk, nehogy túlsüljön, mert akkor élvezhetetlen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 646
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Honey

Mióta szakács: 2011.07.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

natúr sertésszelet pirított burgonycsipsszel és párolt zöldségekkel, sertésszelet burgonyával és pirított hagymával zöldségágyon

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MaryMammy
Honey / MaryMammy Tue, 2011-08-23 07:28

Kedves misskezdő!
Szivesen a lenézett alaprecepteket:) Én is sokszor néztem itt meg elementáris dolgokat...
Sikeres főzőcskézést!!!
Üdv: Honey

MaryMammy
Honey / MaryMammy Tue, 2011-08-23 07:21

Kedves z1!
Igen, részben megértem miről beszélsz, csak nem kedvelem mikor az emberek rajtam töltik ki a dühüket...
Ami a főtt kukorica receptet illeti, nem ez az első:) De ne hergeld magad ilyesmin, észre se vedd, menj tovább:) Én pl csodálattal bámulom a receptjeidet, de elkésziteni sosem fogom őket több oknál fogva...
Üdv: Honey

misskezdö
misskezdö Tue, 2011-08-23 01:27

Én teljesen kezdő vagyok, és tényleg a rántott hús és natúr szelet receptjéért járok fel az oldalra. Előbb ezekkel kezdek, aztán ha alap dolgokat meg tudok csinálni, nézegetem a nehezebbeket. Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy az anyukája megtanítsa főzni. Köszönöm mindenkinek a lenézett "alaprecepteket", nekem nagyon sokat segítettetek vele.

z1
z1 / z1 Fri, 2011-08-19 19:03

Kedves Méz!
Én úgy gondolom, hogy - persze lehet, hogy rosszul - ide nem feltétlenül az alapokról indulóknak kéne recepteket beküldeni. ( újra és újra... )
Most nyilván elsőre, simán utálsz.
De, ha egy kicsit belemélyedsz a NO SALTY recepttárába, ( receptből van néhány ezer ) akkor rádöbbensz a mondanivalóm igazságtartalmára.
Ide a továbbfejlődés, ill. a tanulás vágyától vezérelve érkeznek a kíváncsi delikvensek.
...némiképp kevesebben a lelkes, tudás nélküli amatőrök.
Na meg néhányan a családi nihil miatt, de ez vakvágány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arra vannak más oldalak.
Én is azért tévedtem ide, mert úgy éreztem, hogy a mások tudására, szakmai, vagy autodidakta módon elsajátított tapasztalatára van szükségem ahhoz, hogy legalább egy kicsit fejlődhessek.
Nem bántam meg, gondolom mások sem.
Bár időnként nagy a pofám, de azért én itt rengeteget tanultam.
Szakmailag is, meg emberségből is. ( hála néhány, kitartó, vérszívó kritikusomnak :))) )
Szóval anélkül, hogy a mindenáron való sértegetés vágya vezérelne ( bár nyilván sikerült megsérteni ) arra szeretnélek biztatni, előbb képezd magad és majd aztán kápráztass el itt minket, mindenkit a receptjeiddel.
Amúgy a kajád jól néz ki, de hát ennyi és nem több.
Ezen az alapon, feltehetnék én is egy vajas kenyér receptet.
De minek?
Z.
Ui1: Azt a 42 receptkönyvben lévőt nem értem.
Remélem egy sem idősebb 8 évesnél...
UI2: Ti! Akik most majd kritikával illettek a stílusom miatt, legalább egy kicsit gondolkozzatok el azon, hogy miért is van ez az oldal.
Biztos, hogy ezért?
Ui3: Kedves Méz!
Sajnos az ostorom, - amit már régóta suhogtatok- Rajtad csattant.
Sajnálom:(

MaryMammy
Honey / MaryMammy Sat, 2011-08-20 06:09

Szép reggelt, kedves Elsőszámú Kicsi zé!
Tévedsz, elsőre nem simán utáltalak, hanem neveletlennek találtalak, mégpedig a megszólitás miatt...majd rájöttem, hogy valószinűleg csak az angol tudásodat akarod fitogtatni, vagy egyszerűen csak lételemed a fölényeskedés. Gondolom, neked sem tetszik az általam használt megszólitás, úgyhogy ha kérhetném maradjunk a Honey névnél...
Végigolvastam a leveled, de nem értek veled egyett, miszerint ide csak kenyerüket főzéssel keresők látogathatnának. Te lekezelően bánsz velem (és kitudja még hány amatőr társammal), de vajon hány valóban profi szakács mosolyogja meg a te kreációidat??? Attól, hogy ezzel keresed a kenyered még nem kell lenézni a hobbiszakácsikat és mindennnapi háziasszonyokat. Nem hiszem hogy én vagyok az egyetlen ezen az oldalon, aki azért szokott benézni ide, hogy ötletet meritsen a vacsorához...
Ha minden igaz az oldal szerkezstője nem te vagy, akkor miért te akarod megmondanik, hogy kiknek van itt helyük és kiknek nincs??? A szakácsprofil betöltésekor én a hobbyszakácsot jelöltem be, úgyhogy ha van ilyen kategória akkor feltételezem hogy nem csak hozzád hasonló profik járnak ide,,,
Virtuális ostorcsapásodat túléltem, gondolom, ennek nem nagyon örülsz... De ha én is javasolhatok valamit, húzd meg a határt az épitő jellegű kritika és a rosszindulatú áskálódás között, valószinűleg észre sem vetted mennyire összemosódtak.
Ui1: hogy azt irtad Sajnálom:) nem kicsit volt képmutató
Ui2: megnéztem a profilod és nagyon találó a kép, gratulálok
Ui3: mikor igy felzaklatnak a hozzám hasonló amatőrök gyorsan főzz valamit az ellazit és megnyugtat...

Üdv: Honey

z1
z1 / z1 Sun, 2011-08-21 21:54

Kedves Honey!
Ma láttam egy tegnapi, főtt kukorica receptet.
Itt.
Érted már, hogy miről beszélek?
...remélem ezt nem veszed magadra.
Z.

z1
z1 / z1 Sat, 2011-08-20 09:22

Kedves Honey!
Ha megbántottalak sajnálom.
Mint írtam nem a sértegetés szándéka vezérelt.
Igazából az ilyen típusú receptekről általánosságban írtam, nem rád kihegyezve.
Írhattam volna éppen másik százhoz is.
És, hogy képmutató lennék?
Ugyan.
Elmondtam a véleményem.
Elmondtad Te is.
Ennyi.
Z.

Shiren
Shiren Sat, 2011-08-20 07:12

Sziasztok!
No comment! Minden így igaz, ahogy írtad Honey!!! :)))))

1402
sertés rövidkaraj 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 5 dl
vöröshagyma 30 dkg
zöldborsó 20 dkg
csemegekukorica 20 dkg
vaj 3 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint