r
Nosalty Logó

Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel

Glaser
Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

172
Kalória
5g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
6.4g
Zsír
273.4g
Víz
8.1g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
20.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1093.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    540 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3097 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A vörös káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó, vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük, durvára vágjuk. A narancslevet felfogjuk.
  3. A joghurtot elkeverjük a citromlével, az olajjal és a narancslével. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A dresszinget a káposztára öntjük, hozzáadjuk a narancsot, és jól elkeverjük, és kb. 30 percet hagyjuk állni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Nemcsak párolva, hanem nyersen is finom a vörös káposzta. A dresszinget ízesíthetjük kevés curry porral is.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek