r
Nosalty Logó

Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Narancsos vöröskáposzta-saláta joghurtöntettel
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 690 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 172 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    540 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3097 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 690 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörös káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó, vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük, durvára vágjuk. A narancslevet felfogjuk.
  3. A joghurtot elkeverjük a citromlével, az olajjal és a narancslével. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A dresszinget a káposztára öntjük, hozzáadjuk a narancsot, és jól elkeverjük, és kb. 30 percet hagyjuk állni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3418
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nemcsak párolva, hanem nyersen is finom a vörös káposzta. A dresszinget ízesíthetjük kevés curry porral is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek