Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos vöröskáposzta-saláta

Narancsos vöröskáposzta-saláta
Narancsos vöröskáposzta-saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom téli saláta. A salátát megszórhatjuk kb. 30 g durvára vágott kesudióval is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröskáposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk.
  2. Az ecetet elkeverjük a sóval, borssal, cukorral, majd hozzákeverjük a kétféle olajat. A káposztára öntjük, jól összegyúrjuk, és kb. 3 órát hagyjuk állni.
  3. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
  4. A narancsfiléket és a narancslevet a káposztához keverjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 849
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

káposztasaláta, lilakáposzta saláta, narancsos lilakáposzta saláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-12-24 19:33

Ma az ünnepi asztalra került ez az étel és nagyon-nagyon jó döntésnek bizonyult!

197
vöröskáposzta 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
fehérborecet 6 ek
olívaolaj 4 ek
dióolaj 2 ek
narancs 2 közepes db