Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos túrótorta 3.

Narancsos túrótorta 3.
Narancsos túrótorta 3.
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet a Fanny konyha 2010. november-december IV. évf. 6. számának azonos című receptje adta.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszétéshez

ajánlat

Célszerű már előző nap elkészíteni, mert 24 óra elteltével a kekszes tészta kellemesen megpuhul.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokis kekszet zacskóban összetörjük.
  2. A margarint felolvasztjuk, majd a mézessütemény fűszerkeverékkel és a rumaromával együtt hozzákeverjük a kekszhez. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd egy evőkanál hátsó felével belenyomkodjuk, elsimítjuk benne a kekszes masszát. Hideg helyen pihentetjük.
  3. A lapzselatint beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Két narancs héját egy tálba reszeljük, majd hozzáfacsarjuk a levét. hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és alaposan összekeverjük.
  4. A habtejszínt felverjük kemény habbá. A zselatint kinyomkodjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk és hozzákeverünk kb. 2 evőkanálnyit a túrós masszából, végül ezt és a felvert habtejszínt belekeverjük a túrókrémbe.
  5. Az így kapott krémet rásimítjuk a kekszes tésztára.
  6. A maradék három narancsot egy éles késsel kifilézzük, levüket felfogjuk.
  7. A narancsfilét a tortánk tetején rendezzük el. A narancsléhez hozzáadunk 2 ek. cukrot, a tortazselé port és annyi vizet, amennyi még ahhoz hiányzik, hogy el tudjuk benne készíteni a tortazselét. Az egészet felforraljuk, 2-3 percig hűtjük, majd bevonjuk vele a torta tetejét. A tortát legalább 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.

  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

narancsos túrótorta keksz alapon, kekszes narancsos túrótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-01-05 20:47

Kedves Csicseriborsó!

iWiW klubunkban ajánlottuk a receptedet!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!

NoSalty.hu csapata

520
keksz 40 dkg
margarin 15 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
rumaroma 10 ml
lapzselatin 6 db
narancs 2 db
tehéntúró 50 dkg
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 2 dl
narancs 3 db
tortazselé 1 csomag
porcukor 2 ek
víz 1 evőkanál