Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos mascarponekrém Glaser konyhájából

Narancsos mascarponekrém Glaser  konyhájából
Narancsos mascarponekrém Glaser  konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mascarpone egy részét helyettesíthetjük túróval.

hozzávalók / 4 adag

A mascarponekrémhez:

A narancs zseléhez:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarponét simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Hozzákeverjük a narancslevet és a narancslikőrt. A krémet poharakba osztjuk.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A narancslevet felmelegítjük, felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint, és hozzáadjuk a likőrt. Hűlni hagyjuk, majd elosztjuk a krémre.
  3. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  4. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
  5. A mandulát megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
  6. Tálalás előtt a narancsfiléket elosztjuk a desszertre, és megszórjuk a mandulával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos mandulás mascarponekrém, poharas mascarponekrém, mascarponekrém narancsos zselével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

638
mascarpone 500 g
narancslé 100 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cointreau 4 ek
narancslé 150 ml
lapzselatin 2 db
cointreau 2 ek
narancs 1 közepes db
mandulapehely 1 ek