Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos mascarpone torta

Narancsos mascarpone torta
Narancsos mascarpone torta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy adag mascarponém és nem tudtam, mit csináljak belőle. Tiramisu volt az első gondolatom, de elvetettem. Gondoltam, hogy csinálok egy sima piskótát, és egyszerűen rákenem a krémet. A krém egy kicsit kevésnek bizonyult első látásra, ezért még tejszínhabot is tettem rá. Nagyon ízlett a családnak.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az öt tojásból piskótát sütünk.
  2. A mascarpone-t habosra keverjük a porcukorral. Reszelünk bele egy kis narancs héját.
  3. A kihűlt piskótára kenjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a mascarponekrémre kenjük.
  5. Tetejét reszelt étcsokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 671
elküldve: 12
receptkönyvben: 371
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarpone torta, narancshéjas mascarpone torta, torta tejszínes mascarponekrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elora
elora Sun, 2014-11-23 15:41

Kedves Receptíró!
Meg ne haragudjon, de azért ezt a receptleírást kicsit jobban ki lehetett volna fejteni. Például, hogy az 5 evőkanál víz mihez kell. Mert hogy a "hagyományos piskótába" nem, az biztos. De azért úgy tippelem, hogy ön valószínűleg a tésztába gondolta. Azt szintén csak a fotó alapján lehet sejteni, hogy a kakaóport is a tésztába gondolja belekeverni - ettől megintcsak nem kéne egyszerű "piskóta"-ként emlegetni a tésztát, dehát végülis aki már kicsit is a járatos a konyhában az nagyjából sejtheti, hogy ön is úgy gondolta. Azt is csak tippelem, hogy az egyik adag reszelt narancshéjat is a tésztába gondolja belekeverni, hiszen szerepel egy másik adag narancshéj is a felsorolásban, amiről később kiderül, hogy azt a mascarponekrémbe. A klasszikus piskótánál a tojást szét kell választani és a fehérjét felverve keverni bele, de azok után hogy kiderült hogy még vizet, kakaóport és narancshéjat is kell a tésztába keverni már nem egyértelmű hogy most klasszikus piskótáról beszélünk és tényleg szét kell választani a tojást vagy csak egyben belerakni- én azért most hogy nekiállok készíteni szét fogom választani. Azt is csak tippelem, hogy mint minden mascarponés-habos tetejű süteményt, fogyasztás előtt ezt is érdemes legalább egy órát hűtőben dermeszteni. Én valamennyire járatos vagyok a konyhában, ezért azt hiszem megértettem a receptjét, de receptíráskor kérem gondoljon a kezdő háziasszonyokra is, ha már írásosan meg akarja osztani és terjeszteni a saját tudását.

523
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
víz 5 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
cukrozatlan kakaópor 2.5 ek
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
narancshéj 1 ek
étcsokoládé 5 dkg