r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta HerbaKata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
b._katka
Narancsos csokitorta HerbaKata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 403 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 415 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1564 micro
Összesen 3323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 403 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teflonedényben beletesszük a darabokra tört csokoládét és a kókuszzsírt, és felolvasztjuk.
  2. 2 tálat előkészítünk. 4 tojást szétválasztunk. A sárgájához beleütünk még két egész tojást.
  3. A sárgájához tesszük a reszelt narancshéjat és kevés narancs levét, és 4 ek xilittel habosra keverjük. Majd belekeverjük az olvasztott csokoládéba. (A csoki ne legyen forró!)
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládés-sárgájás keverékbe.
  5. Kapcsos tortaformába öntjük, a tetejét megszórjuk apróra vágott pörkölt mogyoróval, és kisütjük 180 fokon 25 perc alatt. Sülés közben szépen feljön, de kivétel után beesik a középső része. Nem kell megijedni, mert mindig ilyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2238
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 15.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
b._katka 19 recept

Kedvencem a narancsos csoki, és onnan jött a receptötlet is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.