Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csoki szalámi pisztáciával és mogyoróval

Narancsos csoki szalámi pisztáciával és mogyoróval
Narancsos csoki szalámi pisztáciával és mogyoróval
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a csoki szalámit egy narancs zselével töltött, csokival bevont keksszel készítettem el. Nagyon finom narancsos aromát adott a sütinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk meg a csokit és a vajat a mikróban, vagy vízgőz felett. 
  2. A kekszet negyedeljük, és keverjünk minden hozzávalót, a porcukor kivételével a csokiba. Ha nehéznek érezzük a keverést, betehetjük még 30 másodpercre a mikróra.
  3. Innentől kétféleképpen dolgozhatunk: 
  4. Megvárjuk, míg a csoki kicsit megdermed és szalámit formázunk belőle. Vigyázzunk, a csoki hamar dermed!
  5. Vagy: A még meleg masszát fóliára halmozzuk, és betekerjük. Néha - néha meggörgetjük a konyhapulton, ha nem akarjuk, hogy az alsó része lapos legyen. 
  6. A csokiszalámit a hűtőbe tesszük. 
  7. Tálalás előtt megforgatjuk porcukorban.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 097
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pisztáciás-narancsos keksz-szalámi, csokis-keksz szalámi naranccsal és mogyoróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dzusu
dzusu Wed, 2015-02-11 19:54

nem a legolcsóbb süti, de nagyon egyszerű, és a végeredmény mesésen finom lett :) Alíg bírtuk ki, hogy megdermedjen :) köszönöm a receptet!

788
étcsokoládé 125 g
vaj 50 g
törökmogyoró 100 g
pisztácia 50 g
keksz 200 g
mazsola 100 g
porcukor 2 ek