Napon szárított paradicsom eltevése 2.
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 65% Zsír
-
65 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 65% Zsír
-
100g szárított paradicsom258 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 65% Zsír
-
93 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
-
0.7g oregánó2 kcal
-
61.2g olívaolaj541 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 65% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 4.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11476 micro
-
Lut-zea 364 micro
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 65% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 173.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 856 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45902 micro
-
Lut-zea 1458 micro
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 65% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 6.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16512 micro
-
Lut-zea 524 micro
Hozzávalók
-
15 db borókabogyó
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 kk oregánó
Elkészítés
- A befőttes üveget sterilizáljuk (lábosban annyi kézmeleg vízbe állítjuk, hogy ellepje, majd felforraljuk a vizet), és megszárítjuk.
- A paradicsomot szorosan lerakjuk az üvegbe úgy, hogy soronként csipet oregánóval és 2-3 szem borókabogyóval megszórjuk.
- Az aljába és a tetejébe tegyük a fokhagymát.
- Öntsük fel annyi olajjal, hogy bőségesen ellepje (óvatosan ütögessük az asztalhoz az üveget, hogy az esetleges buborékok felszínre jöjjenek).
- Fóliával borítjuk, és tetővel lezárjuk.
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 22139
- Feltöltés dátuma: 2011. január 20.
Ajánló
Ízlés szerint növelhető a fokhagyma mennyisége. A borókabogyó íze hasonlít a rózsabors ízéhez, szükség esetén helyettesíthető vele, de fele mennyiségben. Lehet még fűszerezni bazsalikommal. A paradicsomokat tökéletesen fedje az olaj az eltarthatóság érdekében. Ha elfogyott a paradicsom, a megmaradt olaj kiválóan felhasználható főzéshez, mártások, saláták ízesítéséhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A story a szeptemberi nyaralásból hazaérkezést követő napon született: Érdekes nap volt a tegnapi. Reggel légkondi mellett, 30 fokos, sugárzóan gyönyörű napsütésre ébredtünk, majd este lefekvés előtt bekapcsoltuk a fűtést... A kettő között megtettünk kb. 1800 km-t légvonalban. Ma egész nap fáztam az itthoni kellemes napsütésben is, és úgy éreztem, hogy konzerválni szeretnék télire abból a lengedező szellős, simogatóan meleg, görög szigetecskés időből, ezért ha nagy főzőcskézésbe még nem is, de a nyaralás alatt megszerzett kincs eltevésébe belevágtam.