Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyszerű meggyes

Nagyszerű  meggyes
Nagyszerű  meggyes
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (61)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép és finom! Egy szeletet nem lehet kibírni! Csak kettőt, hármat...

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Azért szeretem ezt a sütit, mert nagyon egyszerű, és a hozzávalói általában megtalálhatók egy háztartásban. 
Árban is elfogadható.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:

  1. A tojássárgákat kikavarjuk cukorral, és a felvert fehérjét a liszttel és a sütőporral együtt belekavarjuk.
  2. A tetejére szórjuk a meggyet, és megsütjük.

Krém elkészítése:

  1. Amíg sül a tészta, addig felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingot.
  2. Kikavarjuk a margarint a porcukorral, és mikor a krém kihűlt, akkor kavarjuk bele a pudingba.

Tetejére:

  1. A tetejére való meggylevet felforraljuk, és belefőzzük a vaníliás pudingot (ebbe nem kell cukor, mert így is édes a meggylé).

Összeállítás:

  1. Ha mindez kész, és kihűlt, akkor a piskóta szélét körbevágjuk, és félretesszük a csíkokat.
  2. Megkenjük krémmel a lap tetejét, és a krémre a piskótacsíkokat kajszán rárakjuk.
  3. Ezek után rákanalazzuk a piros pudingos krémet.


 


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 051
elküldve: 4
receptkönyvben: 1 017
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Atkáriné Terike

Mióta szakács: 2010.02.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes piskóta meggypudinggal, pudingos-meggyes szelet

Hozzászólások (61)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Sun, 2013-12-08 17:51

A piskóta helyett a krémes bögrés-mákos recepjét használtam, így nagyon ízgazdag lett az egész. A tetején ez a meggyes zselé zseniálisan egyszerű és mutatós.

Anga Andrea
Anga Andrea Fri, 2012-09-28 17:48

Szia! Én is megcsináltam! Nagyon finom,bár én egy kicsit felturbóztam. A piskótába tettem egy kis olajat attól puhább és krémet pedig úgy csináltam, hogy 8 dl tej 2 puding 15 dkg cukor. Nekem a 20 dkg cukor sok. Most is épp ezt sütöm! Ja és a piskóta csíkok közé is raktam meggyet. Isteni!

szosa2
szosa2 Wed, 2011-06-29 22:02

Szia

Meggyet turmixoltam le a piros réteghez vízzel hígítottam rajta, cukroztam és pudingporral főztem sűrűre. . Nagyon finom lett.
Éva

Gillingalang
Gillingalang / Gillingalang Wed, 2011-06-29 13:42

Nem került bele az utolsó hozzászólásomba a "majd" szócska, tehát persze-persze, majd ha elkészíted esetleg így is, akkor várom a véleményedet! Egyébként nem csak meggyel, hanem bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető! Amúgy nagyon jó a recepted és a kép is klassz!:-)

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Wed, 2011-06-29 11:00

Gillingalang!
Ma reggel 7.12-kor írtam neked! Bizonyára elkerültük egymást!
Nagyon jó ötletnek találom a pürésítést. Biztos így még ízletesebb lesz!
Így születnek az új receptek! Örülök neked!
Üdvözöllek! Terike

szosa2
szosa2 Tue, 2011-06-28 22:16

Szia
Holnap lesz a napja hogy ezt a gyönyörűséget elkészítsem, azon gondolkodtam mennyi súlyú meggy lehet 1 üvegben, ha frissből csinálom mennyit magozzak ki? És a fontosabb kérdés mennyi lé lehet abban az üvegben talán 2 vagy 3 dl?
Válaszodat előre is köszönöm!
Éva

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Wed, 2011-06-29 07:09

Szia!
Szerintem 40-50dkg meggy elég lenne! Az üvegben szűk 2 dl lé van,amihez még kevés vizet is szoktam adni. Ha friss gyümölcsből készíted,akkor a magozáskor keletkezett lé+ víz+ cukor. Szűken fél liter legyen a kettő eggyütt.
Jó sütkérezést! Várom az eredményt!
Üdvözöllek! Terike

Gillingalang
Gillingalang / Gillingalang Sat, 2011-06-25 17:46

Hasonlót sütöttem ma (puding, meggy, tészta) de én a meggyzselét úgy csinálom, hogy az egész meggyeket pürésítem, majd tortazselatinnal felfőzöm, kis édesítőt, fahéjat, vaníliaaromát teszek bele és úgy öntöm a sütemény tetejére...mennyei, próbáljátok ki!

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Wed, 2011-06-29 07:12

Gillingalang!
Kipróbálom, biztos így is finom! Nagyon tetszik a pürésítés! Így még ízletesebb lehet.
üdvözöllek! Terike

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-06-23 12:42

Kedves Terike!
Tiéd lett 2011. június 22. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Wed, 2011-06-22 17:11

Itt vagyok már.
Ugye azt kérdezitek,hogyan lesz a tetejére a meggy lé?
A magozás közben keletkezett meggylevet, kiegészítem vízzel és így elég lesz a pudingnak.
Nem kell megijedni mert így is elég ízes lesz a lé. A befőtt leve is meggy lé, meg víz.
De cukrot tenni kell bele, mivel nem befőtt lé.
Nagyon finom lett az enyém,nyugodtan próbáljátok ki!

Üdvözöllek benneteket! Terike
Várom az eredményt!

dolacsek53
dolacsek53 Wed, 2011-06-22 16:28

Nagyon köszönöm ezt a receptet! Megsütöttem most vágtam fel nagyon finom! Azonnal elmentettem! További szép napot kívánok!

evacili
evacili Wed, 2011-06-22 15:20

Én is frissből gondoltam elkészíteni, tekintve, hogy itt a meggy szezon. Terike várjuk a választ. Üdv. Cili

andika3
andika3 Wed, 2011-06-22 14:30

szosa2!
Én is pont ezen töröm a fejem. Lesem a választ!

szosa2
szosa2 Wed, 2011-06-22 14:03

Szia
Ha nyáron friss hozzávalókból készítem, hogy tudok a tetejére olyan zselét "varázsolni"?
Üdv.: Éva

GarfieldNiki
GarfieldNiki Sun, 2011-05-01 21:25

Anyák napjára sütöttem meg anyukámnak. Én 8 tojásból csináltam, és a hűtőben pihentettem fogyasztásig, és nagyon nagy sikere lett:) Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 11:15

Nagyon meglepűdött és nagyon finom lett
Bár a tetején lévő meggyes "krém" összekeveredett a pudingos krémmel kicsit furcsán nézett ki
De lényegében nagyon finom volt :)
Mindenki felfalta 1 órán belül
Köszönöm :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 13:34

Én csak 12 éves vagyok és anyukám mindjárt hazajön a mun kából meglepem egy kicsitv :)

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sat, 2011-03-12 14:03

Kedves Fanni! nNon ügyes vagy ha megtudod sütni ezt a sütit! Gratulálok neked és anyának!
Írj,hogyan fogadta anya a meglepit! Puszi Terike

ms.chef
ms.chef / ms.chef Mon, 2011-02-28 20:56

Én is elkészítettem ma! Mondhatom nagyszerű lett, bár én legközelebb a meggylébe teszek egy kis cukrot, mert picit savanyú volt. Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-28 13:58

Mar regota keresek kalacs receptet, egy nehanyat ki is probaltam,
de nem az igazi. Biztosan ki fogom probalni a receptedet, mert
a vajdasagi sost mar kiprobaltam es olyan finomat meg sosem
ettem! Udvozlettel grandma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-27 15:44

Igen, mindig van uj dolog, foleg a sutes teruleten (nekem), mert ugyan kozel 20 eve fozok, de a sutesben nincs olyan nagy gyakorlatom. Ezen az oldalon viszont olyan KEDVES MINDENKI, ha
kerdesem van nagyon hamar jon valasz ra! Udvozlettel grandma.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-27 16:30

Köszönöm a dicséretet! Szerintem az lenne a természetes ha mindenki kedves lenne!
Mivel szeretsz sütkérezni ,élküldöm a kalácsaimat! Nézegesd meg és remélem kedvet kapsz a kalácssütéshez!
Üdvözöllek Terike

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 21:12

De jó! Nagyon örülök! Mindig tanul az ember! Üdvözöllek Terike

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 21:10

Tenyleg az volt a baja, hogy nem volt eleg hideg a krem, mert tegnap megint
elkeszitettem es sikerult! De most beraktam a hutobe, hogy jol le tudjon hulni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-11 13:08

Koszonom a valaszt, leggkozelebb igy csinalom.

atk5339
Atkáriné Terike / atk5339 Sun, 2010-07-11 11:48

Kedves grandma!Teljesen ki kell hűteni a krémet és utána a nagyon habosra kevert margarint hozzáadni. A lényeg ,hogy hideg legyen a krém mikor beletesszük a margarin keveréket! Üdv Terike
Szurospnak köszönöm !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-10 20:56

Nekem ez a krem nem sikerul. Ugy nez ki mintha turot raktam volna bele. Nem tudom, hogy mit rontottam el ?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-07-11 01:22

Kedves grandnma! Nem az enyém a recept, de gyanítom, hogy a margarinnak még túl meleg volt a pudingos krém. Jól ki kell hűteni. Ha nem jön össze a dolog, még olyankor meg lehet próbálkozni botmixerrel, hátha segít. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-30 12:14

Beteglátogatóba mentem, abból a célból sütöttem meg a "Nagyszerű meggyest". Látvány csodálatosan szép, az ízek fantsztikusan illenek egymáshoz. A betegnek azonnali gyógyulást eredményezett !! A látogatók pedig "betegre" ették magukat ! :)
6 tojásból sütöttem, tepsi magasságú lett. Zselatin nem kell a krémbe, tökéletesen megáll, nem csorog (ennek az a titka, hogy a pudingot addig kell főzni, míg kavarás közben meglátjuk a lábas alját).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 21:52

Nagyon tetszik ez a recept!Meg fogom csinálni!

533
tojás 12 db
porcukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
meggybefőtt 350 g
tej 0.5 l
vaníliás pudingpor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
meggylé 2 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag