Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymamám Mónika szelete - Macskaszem 3.

Nagymamám Mónika szelete - Macskaszem 3.
Nagymamám Mónika szelete - Macskaszem 3.
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámtól kaptam ezt a régi családi receptet. Szerinte Mónika szelet a neve, a férjem szerint pávaszem, én viszont csak "annak a habos-túrós-lekvárosnak" nevezem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

ajánlat

Ünnepekre, délutáni kávézáshoz tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
  2. A margarint elmorzsoljuk a sóval elkevert liszttel.
  3. A tojássárgáják és az élesztős tej segítségével könnyen nyújtható tésztát készítünk (ha túl sok lenne a tej, adhatunk lisztet hozzá).
  4. A kész tésztát 3 részre osztjuk és 3 mm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlemezre helyezzük.
  5. A két szélét lekvárral megkenjük és óvatosan feltekerjük úgy, hogy a közepén 4-5 cm széles szabad hely maradjon.
  6. Elkészítjük a túrótölteléket: a túrót áttörjük a tojással, rummal, vaníliával és az ízlés szerint adagolt cukorral. Ha sok levet engedne, két evőkanál lisztet adhatunk hozzá.
  7. A töltelék harmadát a kinyújtott tészta közepére simítjuk.
  8. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10-15 percig sütjük, majd amikor rózsaszín a tészta, rásimítjuk a 3 tojásfehérjéből és 15 dkg cukorból felvert kemény hab harmadát és visszadugjuk a sütőbe, míg a hab teteje is rózsaszínű nem lesz.
  9. Összesen 3 rudat készítünk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 188
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra

Mióta szakács: 2010.11.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bagolyszem, pávaszem, macskaszem

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorje
Dóra / dorje Sat, 2010-12-11 21:32

Szia!

Megnéztem és szakácsként még várakozó státuszban vagyok, szerintem akkor ez lehet az oka. Köszönöm szépen a felvilágosítást.:) Dóri

laraed
Edit / laraed Sat, 2010-12-11 19:18

Szia Dóra ! Igen kb 1-2 hét mire felkerül egy recept. Az oldaladon a Saját oldalad menü pontra kattintva megnézheted , hogy a feltett receptjeid milyen fázisban van. Először azt írják mellé , hogy várakozik , majd feldolgozva és akkor már 1-2 nap és megjelenik az oldalon. Ekkor azt írják ki , hogy elfogadva. Csak saját képet lehet használni . Tehát meg kell főznöd és le kell fényképezned az ételt aminek a receptjét felteszed. Érdemes megnézni , hogy nincs-e már az a recept fent mert akkor nem teszik fel ha már létezik az a recept az oldalon. De erről úgy is értesítenek és azt írják a recept mellé , hogy elutasítva. Az lenne a kérdésem , hogy mért nem lehet megnézni az oldaladat ? Te akartad így ? Azt írja ki , hogy "HOZZÁFÉRÉS MEGTAGADVA " Üdv Edit

dorje
Dóra / dorje Sun, 2010-11-28 21:33

A recept megjelenésére várni kell? Még elég sok minden rejtély számomra az oldalon.

1041
finomliszt 30 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 3 db
tej 1 dl
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
meggylekvár 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 1 teáskanál
cukor 1 ek
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg