Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymama sajtos pogácsája

Nagymama sajtos pogácsája
Nagymama sajtos pogácsája
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sose tudtam rendes pogácsát sütni, de ezzel a recepttel sikerült. Azóta a kedvencem. Igazán finom, kívül ropogós, belül puha és még másnap is jó! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Én úgy szoktam, hogy egyik nap az egyik felét sütöm meg, másik nap a másikat. És akkor kétszerre lesz friss pogácsa :) És nem vesz sok időt igénybe. Esetleg, ha váratlan vendég jön, csak kikapjuk a hűtőből és gyorsan megsütjük :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk.
  2. Összegyúrjuk a tésztát.
  3. Minimum fél órára betesszük a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állhat - annál jobb.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, lekenjük egy felvert tojással, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Kiszaggatjuk kicsi pogi szaggatóval.
  6. Zsírozott tepsire tesszük és megsütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 98 681
elküldve: 44
receptkönyvben: 1 323
elkészítve: 52/90
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsi

Mióta szakács: 2010.12.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ropogós sajtos pogi, sajtos pogácsa

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borika00
borika00 Thu, 2015-02-26 17:23

Az 1 kg liszthez kell a vaj és a zsír is? Vagy csak vaj, vagy csak zsír. Ki hogyan szereti? Üdv: Erika. Amúgy mentve mert szeretem a pogikat. :)

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Thu, 2014-05-01 14:19

Kitűnő recept, szinte elronthatatlan, már sok pogácsa receptet próbáltam de eddig ez talán a legjobb. Egyszerű, finom , kívül ropogós, belül puha, ahogy írták. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Én csak margarinnal csináltam, de így is jól sikerült.

bonczagi
bonczagi Fri, 2013-06-07 12:13

Ez a recept egyszerűen ISTENI! Megcsináltam én is, megfeleztem a tésztát, felét sütöttem meg, másik felét holnap, vendégein lesznek, nekik is meg kell ezt kostólniuk!
Üzenem: a receptek hozzávalóinál van egy gördítő sáv (jobb oldalt!), azt kell húzni le- és fel és akkor előbukkan a teljes hozzávaló kedves MENTOLKA!
Köszönöm a receptet, nagyon fincsi!

csicsatt22
csicsatt22 / csicsatt22 Thu, 2013-04-25 09:34

Köszönöm ezt a jó receptet:)
Elkészítettem 2x is és nagyon jó lett:)
Bár én tejföl nélkül csináltam az elsőt mert nem volt itthon,de úgy is finom volt:)

56zsu
56zsu Tue, 2013-03-12 21:16

Kedves Timcsi!Most készítettem el a pogácsát.Nagyon-nagyon finom.Köszönöm a receptet.Nálunk ez sláger lesz.Elég sok receptet kipróbáltam,amit itt találtam a "nosalty"-n,de ez eddig a legjobb a sósak között.Mégegyszer nagyon szépen köszönöm és csak ajánlani tudom másoknak is.18 órakor álltam neki,s már a 4 tepsivel ki is sült /közben vacsorát is készítettem/!Üdv.Ildikó

JanoviczkiImréné
Pöszmösz / JanoviczkiImréné Fri, 2012-11-30 16:00

Sziasztok!A múltkor elkészítettem úgy álltam neki ha ez sem sikerült feladom a sós sütikkel való próbálkozásokat.Nem sok reményt fűztem a sikeréhez ,de tévedtem!Isteni finom lett másnapra nem is maradt belőle,így aztán a mai napon másfélszeres adagban készítem el.Köszönöm ezt a remek receptet :)

hangya68
hangya68 Mon, 2012-10-22 17:13

Kifejezetten zsírral (is) készítendő pogit kerestem. A recept kitűnő! 4 dl tej elég volt hozzá, viszont 2 jó nagy evőkanál tejföl került bele. Nekem még elbírt volna kicsivel több sót, de ez ízlés dolga. Eltettem a repertoárba. Biztos sorra kerül még. Köszi a receptet :-)

PEGS
PEGS Wed, 2012-07-25 16:55

:)T.mentolka. szerintem így kezdődik a recept,: 1 kg liszt,..... :)

anna1957
anna1957 Wed, 2012-07-25 16:50

Kedves Mentolka! Nèzd csak meg jobban,mert fel van tuntetve,hogy 1kg liszt kell hozzà!

PEGS
PEGS Wed, 2012-07-25 11:42

'hát igen' a jó öreg zsíros pogácsa,igazi házi sütésű zsirral :)

mentolka
mentolka Wed, 2012-07-25 16:23

Mennyi liszt kell hozzámert a hozzávalókban nincs feltüntetve?Köszi!

Susan1967
Susan1967 Sat, 2012-05-12 15:22

A receptet kipróbáltam , nagyon kiadós,könnyen elkészíthető és fincsi lett! Köszönöm

csibi1
csibi1 Wed, 2012-04-04 10:18

Fincsi lett én is kipróbáltam!!!!Húsvétra újat sütök!! :)

T
Timcsi / T Sun, 2012-01-15 09:31

Szia Nóri, :) én is köszi a visszajelzést! Üdv, Timi

Nóri65
Nóri65 Sat, 2012-01-14 13:17

Ma én is megsütöm:)A zsír helyett margarint, a tejfölből 175g-t. Most hagyom pihenni:)A pogácsa utazni fog Münchenbe:) Üdv:Nóri65

ocsyzsu
ocsyzsu Mon, 2012-01-02 21:13

Szia! Én karácsonyra csináltam annyi változtatással, hogy tej helyett tejfölt használtam csak. De nagyon nagy sikere volt! :-)
Köszönöm a receptet
Üdv Öcsy Zsuzsi

T
Timcsi / T Wed, 2012-01-04 21:22

Kedves Öcsy Zsuzsi, szívesen :) Örülök, hogy ízlett! :) Üdv, Timi

T
Timcsi / T Mon, 2011-10-24 18:48

Szia Kathy55, nekem is ezzel a recepttel volt az első sikerélményem pogácsa ügyben. Utána pedig a lila hagymás pogácsa Limara Pékségéből. Próbáld ki azt is, ha szereted a hagymásat. Örülök, hogy Neked is bevált és ízlik ez a sajtos pogi. Köszi a visszajelzést! Üdv, Timi

kathy55
kathy55 / kathy55 Thu, 2011-10-20 14:16

Régóta keresek finom sajtos pogácsa receptet, és ezt kipróbáltam ma! Meg kell mondjam, hogy végre nem csalódtam! Nagyon finom lett, és végre volt siker élményem pogácsa sütésben! Nekem kevesebb tej kellett hozzá, de gondolom ez liszt függő! Nagyon köszönöm a finom receptet! :D

1078
finomliszt 100 dkg
margarin 25 dkg
sertészsír 25 dkg
1.5 ek
tejföl 1 ek
tojás 1 db
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 4 dl
sertészsír 1 ek
tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg