Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi gombalevese

Nagyi gombalevese
Nagyi gombalevese
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig itt van a számban a nagyim féle gombaleves íze és az az illat, ami a konyhát lengte körül, amikor ilyet főzött nekünk. A lehető legegyszerűbb gombaleves, de állítom, hogy a legfinomabb is egyben! :) Érdemes kipróbálni - a gomba és a petrezselyem tökéletes ízharmóniája, semmi több.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük (a tönkjét is!), majd egy lábosba dobjuk, és teljesen felöntjük vízzel. Nem túl sokkal, hogy a gomba íze jól érvényesüljön. Kevés ételízesítővel, borssal ízesítjük. A sót csak a vége felé tesszük bele (így könnyebben megfő a gomba).
  2. Amikor a gomba már majdnem teljesen puhára főtt, kevés rántást pirítunk, amibe az apróra vágott petrezselyem felét, illetve a lereszelt vöröshagymát is beletesszük (ez utóbbiból bőven elég egy evőkanálnyi).
  3. Ha már szép aranybarna a rántás, felöntjük egy kevés hideg vízzel, simára keverjük, és a leveshez öntjük. Ezzel együtt felforraljuk.
  4. A maradék petrezselymet forrás közben a levesbe szórjuk, és még 1-2 percig hagyjuk főni. Ezzel el is készült az ínycsiklandó leves, amit forrón tálalunk. Jó étvágyat hozzá! :)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 299
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alízke

Mióta szakács: 2014.08.08.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves, rántott gombaleves, petrezselymes gombaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

253
csiperkegomba 50 dkg
petrezselyem 1.5 csokor
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 3 l
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint