Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros padlizsánkrém Fanta konyhájából

Mustáros padlizsánkrém Fanta konyhájából
Mustáros padlizsánkrém Fanta konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat próbálkoztam a tökéletes padlizsánkrém megalkotásával, több különböző receptet is kipróbáltam, mindegyiken módosítottam egy kicsit, és íme, megszületett a saját receptem.
Az alábbi adag kb. 8 főnek elég.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Pirítóssal, répával, paprikával, paradicsommal a legfinomabb, mi vacsorára szoktuk enni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 185 fokra alsó-felső sütésen. Megmossuk a padlizsánokat, félbevágjuk őket, illetve a szárukat is levágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20-25 percig sütjük.
  2. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd lehúzzuk a héját. A padlizsán húsát hosszában feldaraboljuk, és egy szűrőbe tesszük, ahol kb. félóráig hagyjuk, hogy a keserű lé kifolyjon belőle.
  3. Eközben apróra vágjuk mind a vörös- mind a fokhagymát, felforrósítunk egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és megdinszteljük a hagymákat.
  4. Miután a padlizsánból kifolyt a lé nagy része, beletesszük egy turmixgépbe a hagymával, sóval, borssal és a mustárral együtt, illetve a maradék olajat is hozzáöntjük, és alacsony fokozaton összeturmixoljuk.
  5. Ízlés szerint ezután tehetünk még bele sót, borsot vagy mustárt.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 6 909
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

fanta1993

Mióta szakács: 2018.01.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

padlizsános kence

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

124
padlizsán 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
mustár 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl