r
Nosalty Logó

Klasszikus padlizsánkrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 94 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 377 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 35 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Faszenet izzítunk, közben finomra vágjuk a vöröshagymát.
  3. Grillen, faszénparázs felett, folyamatosan forgatva megsütjük a padlizsánokat. (Akkor kész, mikor egészen ráncos, szenes a padlizsánok héja, és összetöppednek.)
  4. Megszabadítjuk a tojásgyümölcsöket a szenes héjtól, de még egyszerűbb, ha félbevágjuk a padlizsánokat, és egyszerűen kikanalazzuk a belsejüket egy szűrőtálba. Hagyjuk jól lecsöpögni.
  5. Tálba tesszük a sült padlizsánt és fakanállal (vagy villával) szétnyomkodjuk.
  6. Vöröshagymával, sóval és borssal ízesítjük, végül egy kevés olajat is adunk hozzá.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 327
  • 7 napos nézettség: 2077
  • Össznézettség: 509094
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vinetta a parázsló faszén felett sült padlizsánból az igazi! Bevallom, nekem hiányzott belőle egy kis savasság, így egy negyed citrom levét is belefacsartam utólag a krémbe.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra! Köszi, hogy megosztottad velünk :) Kérdésem az lenne, hogy fokhagyma kell-e bele? Bevallom ?szintén, még nem készítettem magam, de az íze olyan általában, mintha lenne benne. köszi!

anna1957

Szia! Szerintem kell bele fokhagyma,legalàbbis èn mindig adok hozzà,mèg egykis mustàrt is.Mi nagyon szeretjuk majonèzesen is.

Domokos Éva

igen, pontosan, Én is igy készitem, most is azt fogok késziteni, és nagyon eteti magát.

Törölt felhasználó

Fokhagyma nem kell bele, és fémmel ne nyúlj hozzá, mert megbarnul, és nem lesz szép fehér.Bors ha lehet fehér bors legyen, és az olaj, olíva olaj, úgy a fincsi.De ha még a hagymát lereszeled, az még jobb. Én sokat csináltam már, eredeti recept szerint.

dioevi

Biztos ez is finom, de ha nem haragszol én ( majonézzel és fokhagymásan ) és sztem sokan mások is úgy csinálják ahogy megszokták mondjuk otthon ,azzal együtt ,hogy talán nem az "eredetit" esszük...Ne vedd magadra !

Szatyi

Szerintem mindig az a finom ahogy TE szereted :-) Mifelénk(Erdélyben),csinálják fokhagymásan vagy nélküle,majonézzel vagy csak olajjal.Felénk sima napraforgó olajjal csinálják mert az oliva olajtól egy kicsit változik az íze.Annyit szeretnék a recepthez hozzáf?zni,hogy a 1,5 ek.olaj nagyon kevés 1kg.padlizsánhoz.Addig kell tenni az olajat amíg fényesedni nem kezd,legalábbis én így csinálom immár 30 éve :-)

Törölt felhasználó

Szia petra meg mindenki :) ! En a vinetet a gaztuzhely langon sutom meg ..ugyanugy szenne...,megtisztitom es a gyumolcset "megpotyolom" nagyon finomra,a hagymat a legetoleg legaprobra vagom esolajba megpiritom amig megpuhul,ossze keverem a vineta gyumolcsevel majonezet keszitek hozza es izles szerint sozom.....imadom!!!

z1

...költség 600Ft? Bár beküldve kb. másfél éve... Max. nyáron. Ilyenkor inkább 1500Ft. ( 2015.01.17. ) "A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük" Minek? 7-800 fok nem szárít le 3 csepp vizet? Z.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.