Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros májfasírt rizzsel

Mustáros májfasírt rizzsel
Mustáros májfasírt rizzsel
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ebéd, mi szeretjük a májat, igyekszem mindig valami új ételt készíteni.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A fasirthoz

  1. A májat ledaráljuk, a hagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk majd a májhoz adjuk majd a tojást, sót, borsot, zsemlemorzsát, mustárt jól elkeverve fasírtokat formálunk.
  2. A fasírtokat olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, köré öntjük a vizet és 200 fokon kb. 30 percet sütjük, majd megfordítjuk őket és még 15-20 percet sütjük.

A rizshez

  1. A rizst az ételizesitővel a vizben megfőzzük.
  2. Egy kisebb tepsit vagy jénait kiolajozunk belerakjuk a rizst rárakjuk a fasírtokat.
  3. A tejfölt a joghurttal, mustárral, sóval elkeverjük, majd rákanalazzuk a májfasírtra 200 fokon kb. 20 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 855
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses májegytálétel, rizzsel sült májgombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

430
sertésmáj 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 1 db
mustár 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 4 ek
rizs 15 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 5 dl
tejföl 1 dl
joghurt 1 dl
mustár 1 kávéskanál