r
Nosalty Logó

Muffinrózsa kumquattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Muffinrózsa kumquattal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3147 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 259 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 524 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    149.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3957.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    721 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    909 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1125 micro
Összesen 3147 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a darált mandulával.
  2. Egy keverőtálban a tojást a kétfajta cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a margarint, majd a lisztes keveréket a tejjel.
  3. Egy rózsamintás szilikon muffin sütő mélyedéseibe elosztjuk a tésztát, majd mindegyik közepébe a félbevágott, magozott kumquatot belenyomkodjuk.
  4. 180 fokon légkeveréses sütő esetében 160 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1269
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Ajánló

Muszáj a picike narancsokat kimagozni, mert bizony 5-6 db is található 1 db-ban, és a süteményünk élvezeti értékét rontanánk vele, ha ráharapnánk.

Receptkategóriák

Muffinrózsa kumquattal
Zsuzsamama56 312 recept

Csodás íze van, érdemes kipróbálni. A szilikonformát teljesen véletlenül kaptam. Már régóta szerettem volna egy ilyet, és hát sikerült.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?