r
Nosalty Logó

Morzsás tetejű áfonyás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Morzsás tetejű áfonyás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Muffin

Morzsa

Összesen 711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Muffin

Morzsa

Összesen 2847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Muffin

Morzsa

Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 2847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Muffin

Morzsa

Elkészítés

Muffin

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és béleljük ki a muffinformákat papírral (ez nálam nem volt, ezért csak téglalapokat vágtam sütőpapírból, és próbáltam azokkal dolgozni. Kellemes rusztikus érzést keltett.) A lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral.
  2. Egy mérőedénybe öntsük az olajat, üssük bele a tojást, és adjunk hozzá annyi tejet, hogy a folyékony összetevőkből 240 ml legyen összesen. Keverjük össze. A folyadékokat a száraz hozzávalókhoz öntjük és összekeverjük.
  3. Az áfonyát kevés lisztben megforgatjuk (a fagyasztott áfonyát nem kell kiolvasztni a sütés előtt), és a gyümölcsöket óvatosan beleforgatjuk a muffintésztába. Osszuk el őket a formákban.
  4. Süssük körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

Morzsa

  1. A morzsa hozzávalóit villával omlósra keverjük. Rászórjuk a muffintésztára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2007
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Muffin

Morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...