r
Nosalty Logó

Morzsás sárgarépa

Petra
Morzsás sárgarépa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

645
Kalória
13.2g
Fehérje
80.6g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
611.2g
Víz
83.8g
Koleszterin
19.1g
Élelmi rost
28.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    518 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    36768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3606 micro
Összesen 645 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    518 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    14854 micro
  • β-karotin
    36768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3606 micro
Összesen 645 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1570 micro
  • β-karotin
    3887 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított-megmosott sárgarépát forró vízbe téve néhány perc alatt blansírozzuk. Az utolsó egy percben tesszük csak hozzá az újhagymát. Hideg vízbe mártjuk a zöldségeket, leszűrjük.
  2. A zsemlemorzsát egy evőkanálnyi olvasztott vajon megpirítjuk.
  3. Serpenyőben a maradék vajat megolvasztjuk és beleforgatjuk a zöldségeket.
  4. A zsemlemorzsát tányérra szedjük, rátesszük a sárgarépát, újhagymát és tejfölt kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Morzsás lazac már készült, most pedig a morzsás sárgarépa következik. Hamar megvan, tökéletes, könnyű ebéd vagy vacsora kevésbé ráérős napokon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...