Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős gombafejek

Csípős gombafejek
Csípős gombafejek
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor a fokhagymás pirított gombát készítettem, akkor kóstoltuk ezt a kellemesen csípős változatot is. Egyik finomabb, mint a másik.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tipp:
Apróbb gombafejeket válogassunk hozzá a piacon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a finomra vágott fokhagymával együtt nagy lángon pirítani kezdjük a megolvasztott vaj és az olívaolaj keverékén.
  2. Hozzáadjuk a kimagozott, egészen apróra-vékonyra vágott chilipaprikát.
  3. Kevergetve 5 percig sütjük.
  4. Végül ráfacsarunk egy kis citromlevet és sózzuk-borsozzuk.
  5. Friss, ropogós héjú fehér kenyérrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 120
elküldve: 3
receptkönyvben: 411
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: spanyol
fogás: köret

egyéb elnevezések

chilis gombafejek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

200
csiperkegomba 250 g
chili 1 db
vaj 2 ek
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint