Nosalty Logó

Montenegrói tepsis krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Daniella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 125 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 500 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 111 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
  2. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
  3. 230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
  4. Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 114
  • 7 napos nézettség: 712
  • Össznézettség: 637984
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Daniella 12 recept

Mindig is szerettem a tepsiben sült krumplit. Édesanyám és nagymamám is nagyon sűrűn készítették. Azonban ilyen formában eddig csak Montenegróban ettem. A kukoricadara ropogós bundát képez, a friss rozmaring és a fokhagyma gyönyörű illatot enged, és egyszerűen nem lehet abbahagyni az evést. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm az ötletet. :)

Daniella

Orulok, hogy segithettem :)

Törölt felhasználó

egyszeru de megis vmi mas es nagyon finom

taranikó

Mi is szeretjük a tepsiben sült krumplit, de eddig ez volt a legjobb az egész család szerint. Köszi a receptet.

Control

Ma elkészítettem, úgy hogy a rozmaringot apróra összevágva tettem közé. Egy másik tepsiben ugyanakkor sütöttem hozzá rántott cukkinit, és tejfölös mártogatóssal ettük. Fejedelmi volt, valóban nehéz abbahagyni az evését :) Szerintem is ez eddig a legfinomabb a tepsis verziók közül, érdemes kipróbálni mindenkinek. Köszi a jó receptet: Éva

teszkó

Judit! Nem tudom eldönteni, hogy a sült krumplid a képen, vagy inkább az íze lehetett jobb ! Ez az elkészítési mód régi kedvencem, én úgy hívom "rázd meg és süsd" krumpli, de a kukoricadara használta nagy találmány, mert szép borzas t?le a végeredmény. Én csicsókával csináltam és kukoricaliszttel, mert csicsókából sok van, kukoricadara pedig egyáltalán nem volt. Ötlet: 1. Próbáljátok ki héjas variációt, ha szépre mosható a krumplitok, és a sütnivaló fajtát válasszátok, ha van. :o) 2. El?ször egy tálban masszírozzátok bele a krumpli-darabokba a kevés olajat. Csak annyi kell, hogy csillogjon, aztán egyszerre szórjátok rá az összes anyagból készült f?szerkeveréket, egy kis "dobálástól" szép egyenletesen bevonódik. Ezt a m?veletet lehet m?anyag zacskóban is végezni, de az m?anyag szeméttel jár, tehát kerüljük. :o) 3. Akinek nincs kukoricalisztje/darája bátran használjon helyette azonos mennyiség? sima lisztet vagy étkezési keményít?t ( talán még darát is ezek után), a végeredmény így is elképeszt?en finom lesz. 4. Érdemes más f?szert is kipróbálni, amit szerettek: petrezselymet, kakukkfüvet, köményt, majorannát, szerecsendiót, chilit. 5. Aki fél az ételízesít?t?l használjon sót, azzal is jó lesz. 6. Másnap sem megvetend? étel, bár akkor már nem lesz ropogós. :o)

dioevi

Köszi,ez NAGYON hasznos volt !

zsokasp

Nem kell lefedni? Nem ég meg így? Sokszor készítek tepsis krumplikat, de eddig mindig lefedve pároltam és ha megpuhult a krumpli, akkor pirítottam rá.

vica takacs

Judit! légyszi válaszolj arra,hogy nem ég-e le?Gusztán néz ki.

Ilcsenzia

Ez volt a mai ebéd körete, nagyon finom volt! Az ételízesít?t kihagytam, nem szeretjük, csak sóztuk a többi hozzávaló mellett. Fogunk még ilyet csinálni! Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Már többször elkészítettem és nagyon imádom :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom, és nem kell hozzá sok összetev? és egészséges is. Montenegróban szívesen használják a kukoricadarát és a különböz? f?szereket is. Az egyik érdekes és egyben különleges recept az aranyvessz?s kukoricalepény. A teljes receptet itt találtam meg http://gyogynovenyek.info/receptek/aranyvesszo-receptek/kukoricalepeny-aranyvesszovel/ Elkészítve egy kicsit hasonlít a muffinhoz, de az aranyvessz? egy kicsit megváltoztatja az ízét. Most mindenhol nyílik ezért könny? beszerezni.

zsuzsanna47

Kedves Daniella! Annyira koncentráltam a kukoricadarára / ezt sem lehet mindenhol kapni/ , hogy a friss rozmaringról teljesen elfeledkeztem. Csak szárított van itthon és már nem tudok , ma venni frisset. Szerinted, ha rádobom a szárítottat , nem fogom nagyon elrontani? Holnap készült volna ebédre. Friss f?szernövény, csak menta van az ablakban, abból egy kazalnyi, mert nagyon jól érzi magát. Üdvözlettel: Zsuzsa

Gaddemon

Édeskrumpliból csináltam meg, nagyon finom lett! köszi az ötletet!

Törölt felhasználó

Mindenképpen kipróbálom.

Lajos

Nekem elég volt 35 perc a süt?ben és talán kevesebb darát tennék, de nagyon finom volt!

Törölt felhasználó

Én egy fedeles m?anyag tálban ráztam össze a hozzávalókat. Kukoricadarám és friss rozmaringom nem volt itthon, így búzadarával és szárított, ?rölt rozmaringgal készítettem. Nagyon jól sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek