r
Nosalty Logó

Montenegrói tepsis krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Daniella
Montenegrói tepsis krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 125 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 500 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 111 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
  2. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
  3. 230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
  4. Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4228
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 393
  • Össznézettség: 690727
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Montenegrói tepsis krumpli
Daniella 12 recept

Mindig is szerettem a tepsiben sült krumplit. Édesanyám és nagymamám is nagyon sűrűn készítették. Azonban ilyen formában eddig csak Montenegróban ettem. A kukoricadara ropogós bundát képez, a friss rozmaring és a fokhagyma gyönyörű illatot enged, és egyszerűen nem lehet abbahagyni az evést. :)

Hozzászólások (17)

Éva-Anyóca

Köszönöm az ötletet. :)

Daniella

Orulok, hogy segithettem :)

Törölt felhasználó

egyszeru de megis vmi mas es nagyon finom

taranikó

Mi is szeretjük a tepsiben sült krumplit, de eddig ez volt a legjobb az egész család szerint. Köszi a receptet.

Control

Ma elkészítettem, úgy hogy a rozmaringot apróra összevágva tettem közé. Egy másik tepsiben ugyanakkor sütöttem hozzá rántott cukkinit, és tejfölös mártogatóssal ettük. Fejedelmi volt, valóban nehéz abbahagyni az evését :) Szerintem is ez eddig a legfinomabb a tepsis verziók közül, érdemes kipróbálni mindenkinek. Köszi a jó receptet: Éva

teszkó

Judit! Nem tudom eldönteni, hogy a sült krumplid a képen, vagy inkább az íze lehetett jobb ! Ez az elkészítési mód régi kedvencem, én úgy hívom "rázd meg és süsd" krumpli, de a kukoricadara használta nagy találmány, mert szép borzas t?le a végeredmény. Én csicsókával csináltam és kukoricaliszttel, mert csicsókából sok van, kukoricadara pedig egyáltalán nem volt. Ötlet: 1. Próbáljátok ki héjas variációt, ha szépre mosható a krumplitok, és a sütnivaló fajtát válasszátok, ha van. :o) 2. El?ször egy tálban masszírozzátok bele a krumpli-darabokba a kevés olajat. Csak annyi kell, hogy csillogjon, aztán egyszerre szórjátok rá az összes anyagból készült f?szerkeveréket, egy kis "dobálástól" szép egyenletesen bevonódik. Ezt a m?veletet lehet m?anyag zacskóban is végezni, de az m?anyag szeméttel jár, tehát kerüljük. :o) 3. Akinek nincs kukoricalisztje/darája bátran használjon helyette azonos mennyiség? sima lisztet vagy étkezési keményít?t ( talán még darát is ezek után), a végeredmény így is elképeszt?en finom lesz. 4. Érdemes más f?szert is kipróbálni, amit szerettek: petrezselymet, kakukkfüvet, köményt, majorannát, szerecsendiót, chilit. 5. Aki fél az ételízesít?t?l használjon sót, azzal is jó lesz. 6. Másnap sem megvetend? étel, bár akkor már nem lesz ropogós. :o)

dioevi

Köszi,ez NAGYON hasznos volt !

zsokasp

Nem kell lefedni? Nem ég meg így? Sokszor készítek tepsis krumplikat, de eddig mindig lefedve pároltam és ha megpuhult a krumpli, akkor pirítottam rá.

vica takacs

Judit! légyszi válaszolj arra,hogy nem ég-e le?Gusztán néz ki.

Ilcsenzia

Ez volt a mai ebéd körete, nagyon finom volt! Az ételízesít?t kihagytam, nem szeretjük, csak sóztuk a többi hozzávaló mellett. Fogunk még ilyet csinálni! Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Már többször elkészítettem és nagyon imádom :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom, és nem kell hozzá sok összetev? és egészséges is. Montenegróban szívesen használják a kukoricadarát és a különböz? f?szereket is. Az egyik érdekes és egyben különleges recept az aranyvessz?s kukoricalepény. A teljes receptet itt találtam meg http://gyogynovenyek.info/receptek/aranyvesszo-receptek/kukoricalepeny-aranyvesszovel/ Elkészítve egy kicsit hasonlít a muffinhoz, de az aranyvessz? egy kicsit megváltoztatja az ízét. Most mindenhol nyílik ezért könny? beszerezni.

zsuzsanna47

Kedves Daniella! Annyira koncentráltam a kukoricadarára / ezt sem lehet mindenhol kapni/ , hogy a friss rozmaringról teljesen elfeledkeztem. Csak szárított van itthon és már nem tudok , ma venni frisset. Szerinted, ha rádobom a szárítottat , nem fogom nagyon elrontani? Holnap készült volna ebédre. Friss f?szernövény, csak menta van az ablakban, abból egy kazalnyi, mert nagyon jól érzi magát. Üdvözlettel: Zsuzsa

Gaddemon

Édeskrumpliból csináltam meg, nagyon finom lett! köszi az ötletet!

Törölt felhasználó

Mindenképpen kipróbálom.

Lajos

Nekem elég volt 35 perc a süt?ben és talán kevesebb darát tennék, de nagyon finom volt!

Törölt felhasználó

Én egy fedeles m?anyag tálban ráztam össze a hozzávalókat. Kukoricadarám és friss rozmaringom nem volt itthon, így búzadarával és szárított, ?rölt rozmaringgal készítettem. Nagyon jól sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.