Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra ropogós rácsos sült krumpli

Extra ropogós rácsos sült krumpli
Extra ropogós rácsos sült krumpli
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szégyentelenül egyszerű, receptnek is alig nevezhető sült krumpli készítési mód. Titka a fotón látható eszköz, gondolom mai napig beszerezhető hagyományosabb konyhafelszerelés boltokban, piacokon.

Igazi gyerekek kedvence, hisz' olyan, mintha csak széle lenne a sült krumplinak a sok lyuktól, hullámtól. Chipsnél azért több, mert puha része is van, ha nem sütjük túl.

És ez a régi otthoni klasszikus megérdemli, hogy első felrakott receptem legyen. Kivételesen nem tudott eltűnni fotózás előtt (mert nem volt itthon a család), örök probléma.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a krumplikat.
  2. Vegyük elő a hullámos vágó szerszámunkat, és gyaluljuk le a krumplikat úgy, hogy mindig forgatunk rajta egy picit. Így lesz lyukacsos és még ropogósabb a sült krumplink.
  3. Szokásosnál kicsit nagyobb lángon - mint a sima sült krumplit - kisütjük zsírban vagy olajban. Ugyanis elég vékony szeleteket kapunk, gyorsan átsül a közepe is.
  4. Papírtörlőre kiszedjük, sózzuk, fűszerezzük, kinek hogy tetszik. Köretként tálaljuk vagy zöldfűszeres mártogatóssal chips-ként is fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 040
elküldve: 3
receptkönyvben: 128
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

MuCoral

Mióta szakács: 2011.04.20.
2 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós krumpli, rácsos sült burgonya, krumplichips

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofi03
zsofi03 Tue, 2012-10-23 20:06

Nekünk is van. Nekem az elején picit nehezen ment a reszelés, de belejöttem. Ajánlom mindenkinek!

366
burgonya 6 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl