Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-habos sütemény

Csokis-habos sütemény
Csokis-habos sütemény
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű sütemény, mégis mennyei kakaós íze van, ajánlom minden édesszájúnak:)

hozzávalók / 6 adag

Csokis tészta

Habos réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéből a cukorral verjünk kemény habot, majd tegyük be a hűtőbe hűlni.
  2. A csokis tészta hozzávalóit keverjük össze, majd egy kivajazott tortaformába öntsük bele.
  3. Előmelegített 180°C-os sütőben fél óráig süssük, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor jó a tészta.
  4. Amikor a tésztánk már jónak tűnik, vegyük ki a sütőből, és kenjük rá a habos réteget, majd tegyük vissza a sütőbe, 150°C-on süssük tovább, amíg a hab meg nem keményedik.
  5. Amikor már megpirult egy kicsit a habunk, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit kihűlni, és már fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 587
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kuktalány

Mióta szakács: 2013.08.29.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos csokis torta, tojáshabos szelet csokis alappal, kakaós piskóta habbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

567
margarin 150 g
sütőpor 1 csomag
tej 4 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 200 g
tojásfehérje 7 db
cukor 300 g