r
Nosalty Logó

Mini gyümölcsös sajttorták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mini gyümölcsös sajttorták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Összesen 487 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Összesen 5859 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Összesen 302 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 487 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    422.1 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    666 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1830 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 5859 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, vajból, 10 dkg cukorból, fél citrom levéből és reszelt héjából, csipet sóból és egy kanál vaníliából tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolva hűtőbe teszünk pihenni 1 órára.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra (két réteg folpack között), és köröket szabunk ki belőle, melyek a piteforma tetejéig érnek. A tésztát sütőpapírral letakarva sütőbabbal töltjük meg a formát. Kb. 12 db 12 cm átmérőjű formára elég a tészta.
  3. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 10 percig sütjük, míg a széle el nem kezd színesedni. Ekkor kivesszük, a babot, és a sütőpapírt kiemeljük, a tésztát megkenjük a maradék tojássárgájával, és visszatesszük a sütőbe további 5 percre, majd kivesszük hűlni.
  4. Míg a tésztánk sül/hűl, addig kikeverjük a krémet. 50 dkg mascarponét, másfél dl tejfölt kikeverünk 14 dkg cukorral, a vaníliával és az őrölt kardamommal, valamint fél citrom levével és reszelt héjával. Végül egyenként belekeverjük a tojásokat folyamatos keverés mellett.
  5. A krémes folyadékkal feltöltjük a tésztakosarakat (ne teljesen tele, mert duzzadni fog), és gyümölcsszemeket teszünk bele (ízlés szerinti mennyiséget).
  6. 140 fokos sütőbe toljuk hőlégkeverésre, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kezd a közepe is megszilárdulni, de még kissé remegős. Ügyeljünk rá, hogy a széle se nagyon színesedjen el.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 12x12
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5601
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mini gyümölcsös sajttorták
Évi néni 1830 recept

Kedves ismerősömnek készítettem meglepetés tortának ezt a finomságot, és így magunknak is néhány kicsi tortát. Úgyhogy jó néhány embert megleptem, mert a kicsik közül is kínáltam kollégáimnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.