Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini gyümölcsös sajttorták

Mini gyümölcsös sajttorták
Mini gyümölcsös sajttorták
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves ismerősömnek készítettem meglepetés tortának ezt a finomságot, és így magunknak is néhány kicsi tortát. Úgyhogy jó néhány embert megleptem, mert a kicsik közül is kínáltam kollégáimnak.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, vajból, 10 dkg cukorból, fél citrom levéből és reszelt héjából, csipet sóból és egy kanál vaníliából tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolva hűtőbe teszünk pihenni 1 órára.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra (két réteg folpack között), és köröket szabunk ki belőle, melyek a piteforma tetejéig érnek. A tésztát sütőpapírral letakarva sütőbabbal töltjük meg a formát. Kb. 12 db 12 cm átmérőjű formára elég a tészta.
  3. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 10 percig sütjük, míg a széle el nem kezd színesedni. Ekkor kivesszük, a babot, és a sütőpapírt kiemeljük, a tésztát megkenjük a maradék tojássárgájával, és visszatesszük a sütőbe további 5 percre, majd kivesszük hűlni.
  4. Míg a tésztánk sül/hűl, addig kikeverjük a krémet. 50 dkg mascarponét, másfél dl tejfölt kikeverünk 14 dkg cukorral, a vaníliával és az őrölt kardamommal, valamint fél citrom levével és reszelt héjával. Végül egyenként belekeverjük a tojásokat folyamatos keverés mellett.
  5. A krémes folyadékkal feltöltjük a tésztakosarakat (ne teljesen tele, mert duzzadni fog), és gyümölcsszemeket teszünk bele (ízlés szerinti mennyiséget).
  6. 140 fokos sütőbe toljuk hőlégkeverésre, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kezd a közepe is megszilárdulni, de még kissé remegős. Ügyeljünk rá, hogy a széle se nagyon színesedjen el.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 12x12 cm
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 081
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mascarponekrémes minitorta, sajttorta, mini sajttorta gyümölccsel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

486
tönkölybúza liszt 20 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
vanília kivonat 1 teáskanál
mascarpone 50 dkg
tejföl 1.5 dl
cukor 14 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
zöld kardamom 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 3 db
málna 15 dkg
áfonya 25 dkg
tojássárgája 1 db