r
Nosalty Logó

Mikádó szelet

NS
Mikádó szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

525
Kalória
10.9g
Fehérje
39.5g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
51.3g
Víz
179.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
28.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 3141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 3141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjéből és az egy csipetnyi sóból verjünk kemény habot. Ezután a cukrot a tojások sárgájával alaposan verjük fel, amíg világos színű nem lesz, illetve amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A két tojásos keveréket rakjuk félre, és keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  2. A lisztet először vegyítsük össze a sütőporral, ezután jöhet a dió és a darált kávé. Ha a száraz keverékünk is elkészült, vegyük újra elő a tojásos masszákat.
  3. Első lépésként keverjük óvatosan márványosra a fehérjés és a sárgás keveréket, majd három adagban forgató mozdulatokkal adjuk hozzá a lisztes keveréket is. Folyamatosan ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze, de a masszánk homogén, csomómentes legyen.
  4. Kilisztezett, kivajazott tepsibe (kb. 25*30 cm) rakjuk a masszát, és süssük előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percet, amíg szép színt nem kap. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta közepét!
  5. Amíg sül a tésztaalap, készítsük el a krémet is. Egy kis lábasba öntsük bele a kávét és az 5 dkg (a fele mennyiségű) cukrot, majd forraljuk legalább 5 percen keresztül. Ettől kapunk különleges, karamellás-kávés aromájú krémet. Akkor jó a kávés alapunk, ha sűrű és erős illatú masszát kapunk. Ekkor vegyük le a gázról, és törjük bele a csokoládét, addig kevergessük, amíg teljesen fel nem olvad benne.
  6. Második lépésként gőz felett kezdjük el felverni a 2 db tojást és a maradék cukrot, keverjük ezt is fehéredésig, jó habosra, a cukor teljes olvadásáig. Ezután csorgassuk bele a csokoládés kávés „pasztát”, és közben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Amikor teljesen összevegyült, vegyük le a gőzről, és rakjuk bele a kockára vágott szobahőmérsékletű vajat, a robotgéppel alaposan keverjük ki a krémet, és hűtsük ki (ha akarjuk, készítsük el órákkal előtte, és pihentessük a hűtőszekrényben, ekkor garantáltan jó sűrű lesz).
  7. Amikor a piskótánk teljesen kihűlt, hosszában vágjuk el, és töltsük meg a teljesen a kihűlt krémmel. Ebből a mennyiségből bőven fog maradni a sütemény bevonására, így azt is tegyük meg, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. Ezután szórjuk meg a pirított dióval, és pihentessük néhány órácskát a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20

Ez a sütemény a kedvenc alapanyagaimból készülő, mesésen krémes és puha desszert. Ajánlom mindenkinek, aki szintén, kávé, dió és csokoládé rajongó...:-)

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...