r
Nosalty Logó

Mézeskalács ízű karácsonyi csillag pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BunnyChef
Mézeskalács ízű karácsonyi csillag pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Összesen 628 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Összesen 5032 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Összesen 214 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 628 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 5032 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Elkészítés

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

  1. A lisztet, a sóval, a porcukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel alaposan összekeverjük.
  2. Belekockázzuk a hideg vajat, majd gyorsan – nehogy a vaj túlzottan felengedjen – összedolgozzuk annyira, hogy morzsás állagú legyen.
  3. Deszkára öntjük, és evőkanalanként hozzáadjuk a jéghideg vizet, de csak annyit, amennyivel gyúrás közben a tészta összeáll. (Nem kell teljesen simára eldolgozni, nem baj, ha kicsit darabos marad.)
  4. A tésztát két részre osztjuk: 1/4-re és a maradék 3/4-re. Frizbi alakúra formázzuk mindkettőt, külön-külön folpackba csomagoljuk, és mehetnek be a hűtőbe kb. 30 percre.
  5. Egy kb. 27 cm-es piteformát enyhén kivajazunk, és belisztezünk. A lehűlt tészta nagyobb részét kivesszük a hűtőből, a deszkát és a tésztát is belisztezzük, és elkezdjük kinyújtani akkorára, hogy a piteforma átmérőjénél nagyobb legyen és kb. fél centi vastag. A kinyújtott tésztát óvatosan belenyomkodjuk a formába, először az aljába, majd végig az oldalán is. A felesleges kilógó részeket levágjuk, nem lesz rá szükség. Ezt tegyük be még a hűtőbe, amíg a többi dolgot elkészítjük.
  6. A tészta félretett negyedét is vegyük ki a hűtőből, szintén nyújtsuk fél centi vastagra, majd süti kiszúróval – akár különböző méretű – csillagokat vágjunk ki belőle. Tegyük egy tányérra, és ezt is rakjuk még a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

  1. A sütőt melegítsük elő 220 °C-ra (gázon 7-es). Szűrjük le a meggybefőtteket, a levéből tegyünk félre egy bögrével (kb. 2,5 dl).
  2. Egy lábasban keverjük össze a kristálycukrot a kukoricakeményítővel, tegyük bele a forralt bor fűszerkeveréket, majd apránként öntsük hozzá a korábban félretett meggylevet, hogy csomómentes legyen. Közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve kezdjük el felmelegíteni, majd miután felforrt, főzzük még pár percig, amíg besűrűsödik.
  3. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat, a magozott meggyeket és igény szerint a 3-4 csepp piros ételfestéket.
  4. Jöhet ki a pitetészta a hűtőből, öntsük bele a tölteléket. A tetejét fedjük be ízlésesen a csillagokkal.
  5. A sütőben először 10 percig, majd a hőfokot 180 °C-ra csökkentve (gázon 4-es) további 35-40 percig süssük, amíg a tészta aranybarna lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2371
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mézeskalács ízű karácsonyi csillag pite
BunnyChef 2 recept

A karácsonyi hangulatot idézi ez a mézeskalácsos-forralt boros ízesítésű pite. Ráadásul könnyű elkészíteni, és jól mutat az ünnepi asztalon.

Hozzászólások

koszider

Kedves Bunny! Nagyon mutatós pite, de biztos, hogy a töltelékben csupán 1,5 dkg vaj van? Ez még egy kanálnyi sincs, és arra gondoltam, hogy a keményít? magában nem fogja össze a tölteléket. (A képen nem látszik folyósnak.) De javíts ki, ha tévedek! Üdvözöl: Koszider

BunnyChef

Kedves Koszider! Örülök, hogy tetszik a süti, köszönöm! :) A töltelékbe tényleg csak 1,5 dkg vajat tettem. Leírom, hogy nézett ki nálam a dolog: Hagytam a pitét teljesen szobah?mérséklet?re h?lni (el kellett mennem itthonról 1-2 órára, szóval volt rá ideje), aztán felvágtam és azt tudom mondani, hogy minimálisan folyt ki egy kis lé a szeletb?l (kb. 1 ev?kanálnyi). Tehát nem olyan a töltelék, mint egy zselatinos süti, amit szinte élére lehet vágni, de nem is esett szét szeleteléskor. Ma reggelre pedig (éjjel a h?s konyha pultján hagytam) kicsit megkocsonyásodott a töltelék és egy csepp sem folyt ki, szép szabályos szeletet tudtam vágni bel?le (kár, hogy itt nem tudok fotót csatolni). Szerintem a meggyszemek elég jól összefogják az egész sütit, a kevés levet pedig a keményít?. Viszont, ha szerinted úgy jobb, nyugodtan tegyél bele több vajat, vagy több keményít?t, akkor lehet, hogy semennyi sem fog kifolyni az els? szeletelésnél (lehet, hogy legközelebb én is kikísérletezem, hogy úgy milyen lesz). Ha megsütöd a sütit és van kedved, akkor majd meséld el egy hsz-ben, hogy Neked hogy sikerült. :) (Megjegyzés: Te vagy az ELS? hozzászólóm az egész NoSalty oldalon! #happy ^_^ Köszönöm!)

koszider

Kedves Bunny, nem jól pozicionáltam a hozzászólást, ezért küldök egy új üzenetet is, hogy biztosan megkapd! Koszider

koszider

Köszönöm a gyors választ! Azóta én is gondolkodtam ezen a folyik-nem folyik kérdésen, és arra jutottam, hogy az omlós tészta-alapnak is kell valamennyi nedvesség a töltelékb?l, másképp nagyon f?részporos lenne, meg maga a meggy is kocsonyásít, vagyis tényleg így lesz jó - nem kell, hogy a töltelék gumírozott zselatinos legyen, még az se baj, ha folydogál, csak még gusztusosabb. A vajtól - ennyir?l is - meg szép fényes lesz. Tehát minden klappol és még mutatós, finom, gyors karácsonyi süti is lesz bel?le! Most nem hiszem, hogy megsütöm (a család a hagyományos zserbó-püspökkenyér-bejgli szentháromságot követeli rajtam karácsonykor, ha eltérek, el lennének keseredve), de ha megsütöm, jelentkezem! Üdvözöl: Koszider Ui. Hidd el, áradni fog a hozzászólás és a nézettség, én a hatvan valahány receptemmel 900.000 nézettségnél tartok!!! Hihetetlen! A kollégám azt mondta, hogy örülne neki, ha a cég honlapjának fele akkora nézettsége lenne, mint az én kezdetleges konyhai próbálkozásaimnak.

BunnyChef

Köszönöm a biztatást, ami a receptek látogatottságát illeti, és egyben gratulálok is a Te 900 ezres nézettségedhez! Tényleg szuper, igaza volt a kollégádnak, sok cég örülne ilyen adatoknak. :D További kellemes karácsonyi készül?dést kívánok, Koszider, és jó sütögetést! :)

Hozzávalók

Mézeskalács ízű pitetészta készítése

Forraltbor ízű meggyes töltelék készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek