Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes teasütemény

Mézes teasütemény
Mézes teasütemény
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám még karácsony előtt sütötte ezt a mézest, de annyira sok és sokféle süteményt ettünk akkor, hogy erről el is felejtkeztünk. Így aztán durván egy hónap telt el, mire előkerült, addig egy dobozban állt. De ez egyáltalán nem ártott neki, sőt… El is kértem a receptjét.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A vaníliás cukor és a fahéj helyett használhatunk 1-2 evőkanálnyi mézes fűszerkeveréket.

 

Teával nagyon finom.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat.
  3. Összekeverjük és jól kidolgozzuk.
  4. Másnapig hideg helyen állni hagyjuk.
  5. Átgyúrjuk, hogy kissé melegedjen a tészta, majd kb. fél centi (kisujjnyi) vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük tojássárgával.
  7. Előmelegített, jó forró sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-12 perc).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 247
elküldve: 4
receptkönyvben: 281
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes keksz, mézes süti, mézes puszedli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szityike
Szityike / Szityike Tue, 2013-06-11 14:37

Én már többször is elkészítettem és nagyon finom mindig az eredmény! :)
A téli hónapok és a karácsony hangulatát idézi, ezért szívesen készítem akkor de így, nyári hónapokban is.
A tésztája tényleg nem nagyon kemény, de a hűtőtől megkeményedik és jobban formázhatóvá válik, csak gyorsan kell vele dolgozni és a 2 sütés között kimaradó (még nem kiszaggatott) tésztát visszatenni a hűtőbe, amíg sorra nem kerül.
Sajnos nem tudom, hogy tartós-e, mert nálunk még nem "érte meg" az 1 hetet sem eddig, amikor készítettem. Igazán omlós és isteni finom és valljuk be az sem hátrány, hogy nem kell bele nagyon sok méz... :)
Köszönöm ezt a szuper receptet és ajnálom mindenkinek az elkészítését!

szosa2
szosa2 Wed, 2011-11-23 23:07

Szia Nekem sem kemény tészta állaga lett. Nem tudtam volna gombócot formálni belőle, de a hűtőben megszilárdult annyira hogy kis ügyességgel már formázhatóvá vált, nyújtható lett. A kép alapján azt hittem olyan lesz mint a bolti, de nem hasonlít hozzá, mindenesetre végeredmény nagyon finom! Sztem holnap is kell 1 adagot készíteni belőle. Üdv.: Éva

bevvike
Évusss / bevvike Sat, 2011-11-19 19:24

Nekem elég híg lett a tésztája, pedig pontosan mértem a hozzávalókat. Inkább olyan massza szerű lett. Ez meg fog keményedni kicsit a hűtőben? Én még tettem bele lisztet, remélem jó lesz...

1077
finomliszt 42 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
vaj 18 dkg
méz 6 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 tk
tojássárgája 1 db